{ "title": "Mahluta Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/mahluta-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 13:56:29", "author": "Sevener", "article": [ { "article": "
Mahluta çorbası, kendine özgü yöresel bir lezzettir. Çorbanın en önemli özelliği içerisinde kullanılan baharatların sağladığı tat ve kavrulan soğanların çorbanın içine dahil edilmemesi. Çorbanın özelliği kavrulan soğanın içinde değil de çorbanın yanında servis edilmesidir. Mahluta çorbası mutlaka denemeniz gereken bambaşka bir lezzet.

Mahluta Çorbası Malzemeleri
Mahluta Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbaya pirinçleri ayıklayıp, bol suda yıkayarak başlayın. Yıkadığınız pirinçleri süzülmeleri için bir kenara bırakın. Ardından mercimeği ayıklayın ve bol suda yıkayın. Kuru soğanı soyarak yemeklik doğrayın. Uygun bir tencereye sıvı yağı alın ve yemeklik doğradığınız soğanları şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Kavrulan soğanları bir kenara alarak bekletin.

Tencereye su ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynayan suya mercimek ve pirinçleri atarak haşlayın. Yaklaşık 30 dakikada haşlanacaktır. İçine kişniş ve karabiber atarak karıştırın. Çorbanın kıvamı çok cıvık ya da çok katı olmamalı. Eğer kıvamı cıvık olmuşsa biraz su ilave edebilirsiniz.

Hazır hale gelen çorbayı servis tabaklarına alın. Üzerine kimyon serpiştirin. Yanında kavurduğunuz kuru soğanlar ve limon ile servise sunun.

Afiyet olsun.
" } ] }