{ "title": "Mantar Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/mantar-corbasi.jpg", "date": "22.01.2024 00:37:27", "author": "Gelincik", "article": [ { "article": "Mantar çorbası, genellikle krema ile yapılsa da un kavrularak hazırlanan çorbanın lezzeti de oldukça hoş oluyor. Süt ve su oranı damak tadına uygun olarak hazırlayabilirsiniz. Mükemmel bir çorba olarak konuklarınızı mükemmel bir şekilde ağırlayabilirsiniz. Mantar çorbası tarifine geçmeden önce mantarın sağlık üzerindeki faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;
Mantar Çorbası Malzemeleri
Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?

Mantarları temizlemek için ilk önce bol suyun içine ıslatın. Topraklarını güzelce temizleyerek dilimleyin. Sarımsak ve soğanı minik minik doğrayın. Tereyağı ve sıvı yağını uygun bir tencereye alarak tereyağını eritin. Doğradığınız soğan ve sarımsağı yağın üzerine alarak tuz ilave edin ve kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine dilimlediğiniz mantarları ekleyin ve mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Kavrulan mantarların üzerine unu ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun. Sürekli karıştırarak sütü ekleyin. Koyulaşan sütün kıvamını ayarlayana kadar su ekleyin. Karabiberini de ilave ederek kısık ocakta 5 dakika kadar kaynatın. Kaynayıncaya kadar devamlı karıştırın. Kaynayan çorbayı blenderden geçirin ve tekrar 5 dakika kadar daha kaynatarak servise sunun.

Afiyet olsun.
" } ] }