{ "title": "Mantı Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/manti-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 07:13:57", "author": "Ecehan", "article": [ { "article": "Mantı çorbası, kültürümüzde çorba genelde başlangıç yemeği olarak hazırlanmakta ve yanında ekstra menü bulundurmaktayız. Ancak mantı çorbası hem çorba hem de ana yemek olarak kullanılabilir. Mantı çorbası hem sağlıklı hem de lezzeti ile tadan herkesi büyüleyecek nitelikte bir tariftir.

Mantı Çorbası Malzemeleri
Mantı Hamuru için
İç Malzemesi
Mantı Çorbası Nasıl Yapılır?

Mantı hamurunu hazırlamak için 3 su bardağı unu çukur bir kabın içine eleyin. Ardından hamur için gerekli tüm malzemeleri unun üzerine ekleyerek sertçe bir hamur yoğurun. Hamurun yumuşak olmamasına dikkat edilmelidir. Yumuşak hamur zor açılır. İyice özleştirilen hamurun üzerine nemli bir bez kapatarak yarım saat kadar bekletin.

Başka bir kabın içine kıymayı alın ve üzerine ince doğranmış kuru soğan, maydanoz, nane, tuz ve karabiberi ilave edin. Tüm malzemeleri homojen bir şekilde yoğurun.

Dinlenen hamuru 3 eşit parçaya bölün. Her bir bezeyi ince olacak şekilde açın. Açtığınız yufkayı 1 santimlik kareler olacak şekilde kesin. Her bir kareye parmak ucu ile hazırladığınız kıymalı harçtan koyarak bohça şeklinde katlayın.

Uygun bir tencereye sıvı yağı alarak ısıtın. Isınan yağın üzerine rendelenmiş sarımsak ilave ederek, sarımsakları kavurun. Ardından salçayı ekleyerek 1-2 dakika kadar daha kavurun. Kavrulan salçanın üzerine çorbanın suyunu göz kararı ekleyin. Su kaynayınca hazırladığınız mantıları, tuzu ve haşlanmış nohudu atarak mantılar pişene kadar kaynatın. Mantılar istenilen yumuşaklığa ulaştıktan sonra çorbanın üzerine kuru nane serpiştirin. Damakta harika bir tat bırakacak mantı çorbası servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }