{ "title": "Maş Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/mas-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 21:33:40", "author": "Aşık", "article": [ { "article": "
Maş çorbası, Çorba tarifine başlamadan önce maşın ne olduğunu bilmeyenler için maş hakkında ufak bilgiler verelim. Maş daha çok Güneydoğu Anadolu mutfağında bulunan yeşil ve ufaklı bir fasulyedir. Akdeniz Bölgesinde Toroslarda yetiştirilir ve cin börülcesi olarak adlandırılır.

Maş fasulyesi ile çorba ve garnitür hazırlanabilir. Ayrıca pilavlara renk katmak için kullanılabilir. Marketlerden temin edilebileceği gibi aktarlarda da rahatlıkla bulunabilir. Maş fasulyesi tıpkı mercimek gibi pişirilir ve içine yeşil soğan, maydanoz gibi tatlar eklenerek salata olarak tüketilebilir.

Maş Fasulyesi faydaları nelerdir?
Maş Çorbası Malzemeleri
Maş Çorbası Nasıl Yapılır?

Maşı uygun bir tencereye alarak üzerine 5 su bardağı su koyarak haşlamaya bırakın. Su kaynamaya başladıktan sonra suyun yüzeyine çıkan maş kabuklarını süzgeç ile alarak, tencereye 5 su bardağı su ekleyin. Kuru soğanı ay şeklinde doğrayın. Doğradığınız soğanları tencereye ilave edin. Ardından kuru kırmızı biber, pirinç ve tuzu da ekleyerek pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Ufak bir cezvenin içine sıvı yağı alarak ısıtın. Üzerine kırmızı pul biber ekleyerek kızdırın. Hazırladığınız sosu kaynayan çorbaya ilave ederek bir iki taşım daha kaynatın. Maş çorbası servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }