{ "title": "Mercimekli Erişte Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/mercimekli-eriste-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 15:40:33", "author": "Işınbike", "article": [ { "article": "
Mercimekli erişte çorbası oldukça besleyici bir çorba çeşididir. Ne kadar çorba olarak adlandırılsa da aslında ana yemek olarak da hazırlanabilir. Oldukça pratik olan mercimekli erişte çorbasını 15 dakikada hazırlayabilir ve yarım saatlik bir sürede pişirebilirsiniz. Büyük küçük herkesin beğenisini kazanacak bu muhteşem çorba nasıl hazırlanır, gelin hep beraber bakalım.

Mercimekli Erişte Çorbası Malzemeleri
Mercimekli Erişte Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbaya ön hazırlık olarak yeşil mercimeği akşamdan ılık su ile ıslatın. Ertesi gün mercimeği süzgeçten geçirerek suyunu süzün. Ardından kuru soğanın kabuklarını soyarak incecik doğrayın. Çorbayı pişireceğiniz tencereye tereyağını alarak eritin. Ardından doğradığınız kuru soğanı yağın içine ilave edin. Soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Kavrulan soğanın üzerine kıymayı dahil ederek kavurmaya devam edin. Yaklaşık 10 dakika kavurduktan sonra un ve salçayı ilave ederek kavurmaya devam edin.

Kavrulan malzemelere 4 su bardağı sıcak su ekleyin. Su kaynama noktasına ulaşınca süzdürdüğünüz mercimekleri suya dahil edin. Mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşayan mercimeğin üzerine tuz ve erişteyi ekleyip, erişteler pişinceye kadar kaynatın. Erişteler piştikten sonra ocağın altını kapatın.

Tereyağını uygun bir tavaya alarak kızdırın. Kızan yağın üzerine naneyi ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız naneli sosu çorbanın üzerine dökerek karıştırın. Çorbayı 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }