{ "title": "Mısır Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/misir-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 23:14:11", "author": "Ümit", "article": [ { "article": "Mısır çorbası, mısır salatalarda ya da atıştırmalık olarak kullanılabileceği gibi çorba olarak da hazırlanabilir. Anavatanı Güney Amerika olan mısır tam bir vitamin kaynağıdır. İçeriğinde B1, B3 gibi vitaminler ve fosfor, magnezyum barındırır.

1 su bardağı mısır günlük lif ihtiyacının yaklaşık %23'ünü giderir. Ayrıca mısır yüksek kolesterolü düşürür, kolon kanseri olasılığını azaltır. Mısırın içeriğinde çözünen ve çözünmeyen lif barındırır. Çözünür lif kolesterol ve kalp için çok yararlıdır.

Mısırın faydaları nelerdir?
Mısır Çorbası Malzemeleri
Mısır Çorbası Nasıl Yapılır?

Uygun bir tencereye mısırları alarak, üzerini geçecek şekilde su ilave edelim. Orta hararetli ısıda mısırlar yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Haşladığımız mısırı ikiye bölerek yarısını blenderden geçirelim. Kuru soğanı piyazlık olacak şekilde doğrayalım. Farklı bir tencereye sıvı yağı alarak ısıtalım. Isınan yağın üzerine kuru soğanı ekleyerek kavuralım. Kavrulan soğana un ilave edelim ve kavurmaya devam edelim. Un kavrulduktan sonra blenderden geçirdiğimiz mısırı ekleyerek 3-4 dakika pişirelim. Süt ile suyu bir kabın içinde karıştıralım ve yavaş yavaş tencereye ekleyelim. Çorba kaynadıktan sonra, ayırdığımız mısır tanelerini, tuzu ve kırmızı pul biberi ekleyerek karıştıralım. Son olarak tereyağını da çorbanın içine atarak 5-6 dakika kadar daha kaynatıp ocağın altını kapatalım. Mısır çorbası servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }