{ "title": "Miyane Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/miyane-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 06:48:44", "author": "Kılıçalp", "article": [ { "article": "
Miyane çorbası, Ankara yöresine ait olan bir çorba türüdür. Miyane çorbasının ana malzemesi tavuk etidir. Ayrıca tavuk etine eşlik eden sebze türlerinin dahil edildiği çorba oldukça lezzetlidir. Size vereceğimiz tarifte biz patates ve havuç kullandık. Siz çorbayı daha da çeşitlendirerek istediğiniz sebzeyi kullanabilirsiniz

Miyane Çorbası Malzemeleri
Miyane Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuğu temizleyin ve bol su ile yıkayarak düdüklü ya da tencerede haşlanmaya bırakın. Haşladığınız tavuğun göğüs etlerini incecik didikleyin. Tereyağını geniş bir tavaya alarak ısıtın. Isınan yağa unu ilave ederek, unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Kavrulan una tavuk suyunu ve sütü hızlı bir şekilde ilave ederek karıştırarak kaynatın. Havucun ve patatesin kabuklarını soyduktan sonra rendenin kalın yeri ile çorbanın üzerine rendeleyin. Ardından didiklediğiniz tavuk etlerini de ilave ederek çorbayı orta hararetli ısıda 15 dakika kadar daha kaynatın. Tuzunu ayarlayın ve dibine tutmaması için ara ara karıştırın. Miyane çorbası servis için hazır. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }