{ "title": "Nohut Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/nohut-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 18:08:02", "author": "Ömür", "article": [ { "article": "
Nohut çorbası haşlanarak hazırlanan nohut ile yapılan bir çorba çeşididir. Yaklaşık olarak 1 su bardağı nohut akşamdan ıslatılır ve ertesi gün suyu süzülerek yarım saat kadar basınçlı tencerede haşlanır. 1 su bardağı nohut haşlandığı zaman yaklaşık 2-2,5 katı olarak artar. Nohudu fazlaca hazırlayıp, dondurucuda saklanırsa daha sonra, çorba, pilavlı nohut yapılacağı zaman kullanılabilir. Nohut çorbasının normal tencerede pişme süresi 35-40 dakika kadardır. Oldukça lezzetli olan nohut çorba denemeye değer özellikte bir çorbadır.

Nohut Çorbası Malzemeleri
Nohut Çorbası Nasıl Yapılır?

1 su bardağı nohudu akşamdan ılık su ile ıslatın. Ertesi gün ıslanan nohudu süzerek basınçlı tencerede yarım saat kadar haşlayın. Kuru soğanı yemeklik olacak şekilde ufak ufak doğrayın. Sıvı yağını bir tencereye alarak ısıtın ve ısınan yağda soğanları kavurun. Kavrulan soğana haşlanmış nohut, kimyon ve karabiber ekleyip 2 dakika kadar daha kavurduktan sonra, üzerine sıcak su ekleyerek kaynamaya bırakın.

Nohutlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın. Nohutlar iyice yumuşadıktan sonra çorbayı blenderden geçirin. Blenderdan geçen çorbayı tekrar ocağa alarak 5 dakika kadar daha kaynatın ve tuzunu ayarlayarak ocağın altını kapatın. Nohut çorbası Servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }