{ "title": "Ovmaç Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/ovmac-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 22:41:19", "author": "Canberk Eftal", "article": [ { "article": "
Ovmaç çorbası Rumeli'ye ait bir çorba türüdür. İsimde yapılan ufak değişimler ve hazırlanışındaki farklılıklar ile özellikle, Buğdur, Denizli, Edirne, Bilecik, Zonguldak gibi Türkiye'nin birçok yerinde hazırlanan lezzetli bir çorbadır. Ovmaç, un ve su ile yoğurulan hamurun avuç içinde ovularak aldığı şekildir.

Kendi ellerinizle hamurunu hazırlayarak tadına doyamayacağınız bir çorba hazırlayabilirsiniz. Ayrıca bu çorba müthiş lezzeti ile favori çorbalarınızdan biri olmaya aday.

Ovmaç Çorbası Malzemeleri

Hamuru için
Ovmaç Çorbası Nasıl Yapılır?

Ovmaç çorbasının hamuru için unu yoğurma kabına alarak üzerine su ve tuzu ilave edin. Katıca bir hamuru yoğurun. Hamurdan nohuttan daha minik parçalara alarak un serpilmiş bir tepsiye atın. Tüm hamurları aynı bu şekilde hazırlayın.

Çorbayı pişireceğiniz tencereye 5 su bardağı su ve tuz ilave ederek kaynamaya bırakın. Hazırladığınız hamurları su kaynadıktan sonra tencereye ilave edin. Hamurlar kaynayarak suyun üzerine çıktıktan sonra 10 dakika kadar daha kaynatın. Daha sonra ocağın altını kapatın.

Çorbanın terbiyesi için, yoğurt, un ve yumurta sarısını çukur bir kabın içine alarak pütür kalmayana kadar çırpın. Çorbanın suyu ile terbiyeyi ılıtın ve yavaş yavaş çorbaya ilave edin.

Tencereyi tekrar ocağa alarak kaynayıncaya kadar devamlı karıştırın. Çorba kaynadıktan sonra kısık ateşte 6-7 dakika kadar daha kaynatın. Tereyağını uygun bir tavada kızdırarak üzerine pul biber ve nane ekleyin. Kızgın yağı kaynayan çorbaya ilave ederek karıştırın. Ovmaç çorbası servis için hazır. Sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }