{ "title": "Pancar Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/pancar-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 15:23:23", "author": "Ali Yiğit", "article": [ { "article": "
Pancar çorbası, sağlığını önemseyenler için ideal bir çorba tarifidir. Pancar, içeriğinde A, B, C ve P vitaminlerini barındıran sağlığa sayısız faydası olan bir sebzedir. Bu sebzenin faydalarından kendinize ve sevdiklerinize çorba yaparak yararlanabilirsiniz. Pancar çorbası tarifine geçmeden önce isterseniz pancarın faydalarından bahsedelim.

Pancarın Faydaları Nelerdir?
Pancar, yemek, salata, turşu ve çorba olarak değişik şekillerde hazırlanarak tüketilebilen bir sebzedir. Ayrıca tedavi edici bir özelliği olduğu için özellikle böbrek kumlarının dökülmesinde kullanılabilir. Ayrıca pancarın suyu sarılık hastalığında alternatif tedavi olarak kullanılmaktadır.

Pancar Çorbası Malzemeleri
Pancar Çorbası nasıl yapılır?

Pancar çorbasına sebzeleri bol su ile yıkadıktan sonra, her birini istediğimiz boyutlarda doğrayarak başlıyoruz. Çorbayı pişireceğimiz tencereye sıvı yağı ekleyerek ısıtıyoruz. Isınan yağın üzerine doğradığımız sebzeleri atarak 3-4 dakika kadar soteliyoruz.

Sebzeler kokmaya başladığında ve pancarın rengi diğer sebzelere geçtiğinde 1,5 litre kadar su ilave ederek, orta hararetli ısıda sebzeleri pişmeye bırakıyoruz. Pancar ve havuç piştiğinde çorbamızın tuzunu ayarlıyoruz. Pişen sebzeleri suyu ile blenderden geçiriyoruz. Çorbamız pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra tekrar ocağa alarak 15 dakika kadar daha altı kısık şekilde kaynatıyoruz. Vitamin deposu olan pancar çorbamız servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }