{ "title": "Patates Havuç Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/Patates-Havuc-Corbasi-46.jpg", "date": "21.01.2024 17:13:30", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Patates Havuç Çorbası, patates kendi bünyesinde barındırmış olduğu sodyum, karbonhidrat, demir, B vitaminleri, kalsiyum açısından oldukça zengin ve çok besleyici olan bir besindir. Özellikle Türk mutfağında en sık kullanılan her mutfağın baş tacı olan patatesin her türlü yemeği kolaylıkla yapılabilir. Fırında, salatası, yemeği, Tavuk ya da et ile, güveçlerde ve daha pek çok farklı lezzetteki yemekte baş rolü her zaman patates oynamaktadır. Patates oldukça sağlıklı olan sebzelerden birisidir, aynı şekilde havuçta A vitamini açısından zengin olan besin maddesi olduğu için bol bol tüketilmesi gerekmektedir. Patates havuç çorbası genellikle bebekler için hazırlanan mama şeklinde çorba olarak bilinirdi. Ancak denediğiniz zaman ne kadar lezzetli ve besin değeri yüksek bir çorba olduğunu göreceksiniz. Ayrıca patates havuç çorbasının içine ilave edilen sarımsaklar çorbaya çok ayrı bir lezzet vermektedir. Eğer sizde farklı lezzette çorba denemek isterseniz, kesinlikle patates havuç çorbasını denemenizi tavsiye ediyoruz.

Patates Havuç Çorbası İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Patates Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk önce kuru soğanın kabuklarını soyalım ve ardından yemeklik olacak şekilde küçük doğrayalım, aynı şekilde sarımsakların da kabuklarını soyduktan sonra incecik doğrayın. Tencerenin içerisine sıvı yağı ilave edelim ve doğranmış kuru soğan ile sarımsağı ekleyerek kavuralım. Bu arada patatesin kabuklarını soyalım ve küp gibi doğrayalım, havucu da küp şeklinde doğrayın ve kavrulan malzemelerin içerisine ilave edin. Daha sonra tencerenin içerisine göz kararı sıcak su ilave edelim. Havuç ve patates iyice pişinceye kadar çorbayı pişirelim. Ardından karıştırıcı yardımı ile çorbanın içindeki malzemeleri ezelim. Patates havuç çorbasının içine tuzunu ekleyelim ve kaynamaya bırakalım. Şimdi çorbanın terbiyesini hazırlamak için kâsenin içine yoğurdu ve unu iyice çırpalım, kaynayan çorbadan az miktar alıp terbiyeyi ılıttıktan sonra çorbaya yavaşça ilave edelim. Terbiyeyi ekledikten sonra birkaç dakika kadar kaynatalım. Hazır olan patates havuç çorbasını kâsenin içine alalım ve üzerine rendelenmiş havuç ile süsleyerek servis yapalım. İsterseniz tereyağının içinde nane ve kırmızı pul biberi kavurarak dökebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }