{ "title": "Pazı Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/pazi-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 13:21:57", "author": "Raif", "article": [ { "article": "
Pazı çorbası, pratik, ekonomik ve zevkle hazırlayacağınız bir çorba çeşididir. Pazı, tıpkı ıspanağa benzer, sindirimi rahatlatıcı bol vitamin kaynağı bir sebzedir. Sağlığını önemseyenler ve ağır beslenmekten kaçınanlar için alternatif bir tarif. Ayrıca sağlıklı olduğu kadar doyurucu ve besleyici bir çorbadır. Sizde sevdiklerinize önem veriyorsanız bu çorbayı tarif defterine hemen eklemelisiniz. Çorba tarifine geçmeden önce pazının faydalarından kısaca bahsedelim.

Pazının Faydaları Nelerdir?
Pazı Çorbası Malzemeleri
Terbiyesi için
Pazı Çorbası Nasıl Yapılır?

Pazıyı çeşmeden akan bol su ile iyice yıkayın. Gerekirse su dolu bir kabın içinde bir süre bekletin. İyice temizlenen pazıyı ince ince doğrayın. Kuru soğan ve sarımsakların kabuklarını soyarak, incecik kıyın. Çorba tenceresine sıvı yağı ilave ederek doğradığınız sebzeleri kavurun. Kırmızı biberi yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın ve kavrulan malzemeler ile kavurun. Önden doğradığınız pazıyı çorba tenceresine ekleyerek kavrulan malzemeler ile 1-2 dakika kadar kavurun. Üzerine haşlanmış mısırı ekleyerek bir iki kez çevirin. Malzemelerin üzerine yeteri kadar sıcak su ilave edin. Çorbanın tuzunu damak tadınıza göre ayarlayarak tencerenin kapağını kapatın.

Pazı çorbasının terbiyesi için çukur bir kabın içine yoğurt ve unu alarak tel çırpıcı ile iyice çırpın. Ardından limon suyunu ekleyerek karıştırın. Terbiyeye yarım 1 su bardağı kadar et suyu ilave edip karıştırdıktan sonra yavaş yavaş kaynayan çorbanın üzerine dökün. Aynı zamanda çorbayı sürekli karıştırın. Terbiye ile çorbayı bir iki taşım daha kaynatarak ocaktan alın. Çorbaya servis anında kızdırılmış tereyağı dökerek servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }