{ "title": "Pirinçsiz Yoğurt Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/Pirincsiz-Yogurt-Corbasi-97.jpg", "date": "21.01.2024 12:52:32", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Pirinçsiz yoğurt çorbası, özellikle yaz aylarında serinletici etkisiyle tercih edilir. Hazırlanması kolay ve lezzetli olan çorbanın besleyici özelliği de fazladır. Fazla yağlı yapmamak şartıyla, çorbayı bebeklerinize bile gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz. Çorbanın temel malzemesi adı üstünde yoğurttur. Özellikle kaymaksız yoğurt kullanmanız gerekir. İçine pirinç dışında tel şehriye, arpa şehriye gibi malzemelerde ilave edebilirsiniz. Oldukça lezzetli olan bu çorbayı yayla çorbasına da benzetebilirsiniz. Evde tavuk haşladıysanız, tavuk suyuyla da harika olur. Hazırsak bu lezzetli çorbayı birlikte yapalım. Kolay gelsin.

Pirinçsiz yoğurt çorbası için gerekli malzemeler
Pirinçsiz yoğurt çorbası nasıl yapılır?

Çorbayı pişireceğiniz tencerenin içine tereyağını koyun. Bunu ocakta yakmadan eritin. Unu ilave ederek hafif kavrulmasını sağlayın. Tencereye yoğurdu ilave edin ve topaklanmaması için sürekli karıştırın. İçine et suyunu ya da tablet şeklinde et suyu ile suyu ilave edin. Çorbanın pürtüksüz olması için el blendere kullanarak çırpın. Çorbanın suyu kaynayınca içine tel şehriyeleri atın. Yaklaşık 10 dakika kadar kaynadığında tel şehriyeler pişecektir. En son olarak kuru naneyi tencereye ilave edin. Birkaç taşım kaynatarak, pirinçsiz yoğurt çorbasını ocaktan alın. Sıcak olarak çorba kaselerine alarak ikramınızı yapabiliriz. Çorbanın üzerine taze nane yaprakları koyarak sunumunuzu yapabilirsiniz. İsterseniz kırmızı pul biberde koyulabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }