{ "title": "Sade Mercimek Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/Sade-Mercimek-Corbasi-12.jpg", "date": "19.01.2024 05:52:08", "author": "Fatih tanış", "article": [ { "article": "
Sade mercimek çorbası, mercimek çorbasına hiçbir malzeme katmadan en temel halidir sade mercimek çorbası. Sade mercimek, tuz, yağ, nane ve su ile yapılmaktadır. İsteğe göre baharat eklenebilir. Eski zamanlarda bu sade mercimek çorbaları kahvaltılarda sık tüketirlermiş. Hemen hemen her yemeğin yanına uyan bir çorba türüdür. Özellikle ramazan ayında oldukça çok yapılan çorbalardandır. Yapılışı oldukça kolay olan bir çorba türüdür. Sade mercimek çorbası, hasta olan kişiler için de yapılıp içiliyor.

Sade mercimek çorba için gerekli malzemeler
Sade mercimek çorbası nasıl yapılır?

Sade çorbayı yapmak için öncelikli olarak mercimek yıkanmalıdır. Ardından süzülür tencereye dökülür. Üzerine 2,5 litre kadar su eklenir. Koyuluğunu kişinin kendi zevkine göre ayarlamalıdır. Mercimek ocağa alınıp ve kısık ateşte pişinceye kadar kaynatılmalıdır. Mercimek pişmeye yakın tuzu ilave edilir. Mercimek çorbası pişince ocaktan alınır ve mikserden geçirilir. Bir tencereye tereyağı ve nane atıldıktan sonra ocağa konulup altı açılmalıdır. Nane kavrulup ve ardından çorbanın üzerine dökülür. Tekrar ocağa alınır ve yağı ile bir iki taşım kaynatılır. Ardından servis edilebilir.
" } ] }