{ "title": "Saray Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/saray-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 19:40:37", "author": "Ülmen", "article": [ { "article": "
Saray çorbası, adından da belli olduğu gibi saraylara layık bir çorba türüdür. Sevdikleriniz ile akşam yemeklerinizi bu çorba ile açmaya ne dersiniz. Hem doyurucu hem de lezzetli bu çorba tarifi yemek tariflerinizin baş köşesinde yer almaya aday. Saray çorbası damak zevkinizi okşayacak ve herkesin beğenisini kazanacak.

Saray Çorbası Malzemeleri
Saray Çorbası Nasıl Yapılır?

Mercimeği ayıkladıktan sonra bol su ile yıkayın ve süzülmesi için bir kenara alın. Çorbayı pişireceğiniz tencereye margarini alarak eritin. Eriyen margarinin üzerine ince doğranmış kuru soğan, salça ve süzülmeye bıraktığınız mercimekleri ilave edin. 1-2 dakika kavurarak tavuk suyunu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kaynamaya bırakın.

Kerevizi, havucu ve patatesleri soyarak aynı ölçülerde küp-küp doğrayın. Sebzeleri su kaynadıktan sonra tencereye ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatın. Sebzeler iyice yumuşadıktan sonra çorbaya tuz ve baharatları ilave ederek ocağın altını kapatın. Çorbayı servis tabaklarına bölerek üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirin.

Afiyet olsun.
" } ] }