{ "title": "Sarımsaklı Un Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/Sarimsakli-Un-Corbasi-87.jpg", "date": "21.01.2024 08:17:52", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Sarımsaklı Un Çorbası, son derece besleyici ve özellikle kış aylarında tüketilebilecek besin değeri yüksek bir çorbadır. Kış aylarında karşılaşılabilecek nezle grip gibi hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli rol oynayan bir çorbadır. Özellikle okul çağındaki çocukların akşam yemeklerinde tüketilmesinde fayda vardır. Soğuk ortamlarda çalışan kişilerin akşam eve dönünce bir kâse sıcak sarımsaklı un çorbası içmesi hem bedenlerini koruyacak hem de yemekten önce midelerinin yatışmasına sebep olacaktır. Sarımsaklı un çorbasını tansiyon problemi olanlar dikkatli tüketmelidir.

Sarımsaklı Un Çorbası Malzemeleri
Sarımsaklı Un Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir tencereye bir kaşık tereyağı eklenir ve içine küp-küp doğranmış kuru soğan eklenerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğanlar pembeleştikten sonra içine iki kaşık un eklenir ve unun kokusu çıkana kadar kavrulur ve unun kokusu çıktıktan sonra soyulup ayıklanmış sarımsaklar ve et suyu tencereye eklenir. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayan çorba kısık ateşte yaklaşık yarım saat daha pişirilir ve piştikten sonra karıştırıcı ile iyice çekilir ve tekrar ocağın üstüne alınır. Bir sos tavasında bir kaşık tereyağı eritilir ve kızdırılır. Ocak kapatıldıktan sonra kızgın tereyağının içine karabiber, kırmızı pul biber ve nane eklenir ve çorbanın içine katılır. Sıcak olarak servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }