{ "title": "Soğuk Çorba", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/soguk-corba.jpg", "date": "21.01.2024 13:42:46", "author": "Zerver", "article": [ { "article": "
Soğuk çorba, özellikle yakıcı yaz günlerde hazırlayarak, serinleme amacı ile tüketebileceğiniz harika bir çorba türüdür. Ara öğün ya da normal öğünlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Soğuk Çorba Malzemeleri
Soğuk Çorba Nasıl Yapılır?

Taze sarımsağı yıkayarak ince ince kıyın. Taze soğan sapının 2 tanesini ayırarak geri kalanı tıpkı sarımsak gibi doğrayın. Nanenin yapraklarını ayırarak, dereotunu yıkayın ve incecik kıyın.

Pirinci çeşmeden akan bol su ile birkaç kere yıkayıp süzün. Süzülen pirinçleri uygun bir tencereye alarak üzerine 1 çay bardağı su ilave ederek kısık ocakta pişmeye bırakın.

Yoğurdu çukur bir kabın içine boşaltarak, üzerine kekik ve tuz ekleyin. Blender yardımı ile yoğurdu akışkan bir hal alana kadar çırpın. Çırptığınız yoğurda 3,5 su bardağı su ekleyin ve ayran kıvamı alana kadar karıştırın.

Haşlanan pirinçleri, doğradığınız sarımsak, yeşil soğan, dereotu, nane yapraklarını ve sıvı yağını hazırladığınız ayranın içine katarak tahta kaşık yardımı ile karıştırın. Hazır hale gelen soğuk çorbayı servis tabaklarına bölerek üzerine ayırdığınız soğan saplarını incecik kıyarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Soğuk Buğday Çorbası

Soğuk Buğday Çorbası Malzemeleri
Soğuk Buğday Çorbası Nasıl Yapılır?

Buğdayları uygun bir tencereye alarak üzerine 7 su bardağı su ekleyin ve haşlamaya bırakın. Buğdayların haşlandığı sudan 3 su bardağı kadar alarak ayırın. Suyu ayırdıktan sonra geriye kalan suyu süzgeç yardımı ile süzün. 2 yoğurt çeşidini uygun bir kabın içine alarak karıştırın. Buğdayların haşlama suyundan ayırdığınız 3 su bardağı su ile yoğurdu çırpın. Karıştırdığınız yoğurdun üzerine tuz, nohut, fasulye ve haşlanan buğdayı ekleyerek tekrar karıştırın. Tüm yeşillikleri incecik kıyarak sıvı yağ ile çorbaya ilave edin. Çorbanın tam olarak soğuması için bir süre buzdolabında bekletin. Soğuyan çorba artık servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }