{ "title": "Sütlü Kereviz Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/Sutlu-Kereviz-Corbasi-47.jpg", "date": "21.01.2024 20:07:22", "author": "Nimet Öğüt", "article": [ { "article": "
Sütlü kereviz çorbası, soğuk günlerde mis gibi sıcacık hazırlayabilirsiniz. İşten eve geldiğimizde evde sıcak bir çorbanın olması içimizi ısıtmaktadır. Sütlü kereviz çorbası, içerisinde sebze olan çorbalara kıyasla daha az taneli ve daha pürüzsüzdür. El blenderden geçirerek pürüzsüz hale getirebilirsiniz. Sütlü kereviz çorbasına tek kereviz de koyabildiğiniz gibi patates ve havuçta ekleyebilirsiniz. Kereviz kış sebzeleri arasında sevilmeyen bir sebzedir. Ama yararından dolayı çocuklarıma zorla beğendirmeye çalışıyorum. Sütlü kereviz çorbası da bunların arasındadır. Çocuklarda mirin kırın etseler de tadında çok fazla kereviz tadı gelmediğinden afiyetle içiyorlar. Şimdi size sütlü kereviz çorbasının tarifini vereceğim. Şimdiden afiyet şifa olsun.

Sütlü kereviz çorbası için gerekli malzemeler
Sütlü kereviz çorbası nasıl yapılır?

Öncelikle kerevizleri soyup, doğrayalım. Limonla kerevizleri ovalım ve biraz da limonlu suyun içinde bırakalım. Limonlu suda kalması kerevizin kokusunu hafifletecektir. Tencereye yağı alalım, unu da yağın içinde kavrulalım. Un kokusunu gidince 4 bardak suyu tencereye ilave edelim. Kerevizi sudan geçirelim. Sudan geçirdiğimiz kerevizleri ve doğradığımız patatesleri tencereye koyalım. Tuzunu da ilave edelim. Kereviz ve patatesler yumuşayana kadar pişirelim. Yumuşayınca el karıştırıcı yardımıyla ezelim. En son olarak sütü de ekleyelim. Sütle bir iki dakika daha karıştıralım. Sütlü kereviz çorbasının kıvamı çok koyu olmayacak şekilde ayarlanmalıdır. İsterseniz ince ince doğradığımız maydanozları da servis yaparken kâseye koyabilirsiniz. Şimdiden afiyet şifa olsun.
" } ] }