{ "title": "Sütlü Patates Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/sutlu-patates-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 01:01:55", "author": "Coşkunsu", "article": [ { "article": "
Sütlü patates çorbası, özellikle içinde bulunduğumuz bahar ayında mide sorunları biraz daha artmaktadır. Sütlü patates çorbasının mideyi rahatlatıcı bir özelliği vardır. Özellikle midede ülser, yanma gibi problemler yaşıyorsanız bu çorba tarifi tam size göre. Süt ile un kaynadığı için mideye herhangi bir zarar vermiyor. Hem kendiniz hem de sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem bir çorba olan sütlü patates çorbası nasıl hazırlanır? Buyurun hep beraber bakalım.

Sütlü Patates Çorbası Malzemeleri
Üzeri için
Sütlü Patates Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbanın hazırlanışına ilk olarak patatesleri soyarak başlayın. Soyduğunuz patatesleri zar şeklinde doğrayarak uygun bir tencereye alın, üzerine geçecek şekilde su ilave edin ve orta hararetli ısıda haşlanmaya bırakın. Farklı bir tencerenin içine margarini alarak eritin. Yağ eridikten sonra unu ilave edin ve un pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan una sütü yavaş yavaş ilave ederek devamlı karıştırın. Unun topaklanmamasına dikkat edin. Süt ve un pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra yaklaşık 5 su bardağı su ekleyin. Ardından haşlanan patatesleri ekleyin ve kaynayıncaya kadar karıştırın. Çorbanın kıvamını ayarlayarak ocağı kapatın. Ufak bir tavanın içinde tereyağını kızdırın. Kızan yağın içine kırmızı pul biber ve nane ekleyin. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine dökerek karıştırın.

Not: Bayat ekmekleri küp-küp doğrayarak kızartabilir ve çorbanın üzerinde kullanabilirsiniz.
" } ] }