{ "title": "Tarhana Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/tarhana-corbasi(1).jpg", "date": "21.01.2024 02:48:49", "author": "Abdülhak", "article": [ { "article": "
Tarhana çorbası, tarhana Türk kültürüne ait bir besin maddesidir. Yaz aylarında kışa hazırlık olarak yapılır ve stoklanır. Mükemmel bir besin kaynağı olan tarhananın besleyici değerinin yanı sıra tat ve kokusu da mükemmeldir. Tarhananın ana maddeleri un yoğurt, domates, yeşil biber, soğan ve isteğe göre değişebilen besinlerdir. 1 kâse tarhana çorbasının kalori değeri içeriğinde kullanılan besinlere göre değişse de yaklaşık 132 kaloridir.

1 Porsiyon Tarhana Çorbasında
Tarhana Nasıl Yapılır?

Tarhananın içinde kullanılan malzemeler değişken olabile-se de un, yoğurt, domates, biber, tuz ve tercihe göre baharatların hamuru şeklinde yoğurulması ile elde edilir. Yoğurulan hamuru sıkıca sarılarak birkaç gün ekşimesi için bekletilir. Birkaç günlük sürede hamur taşmasın diye ara ara karıştırılır. Hamurun ekşime süresi dolduktan sonra ufak parçalar halinde temiz bir örtüye dökülerek kurutulur. Tam kurumadan henüz nemli iken kalburdan geçirilir. Kalburdan geçirilen tarhana kuruması için serilir ve tamamen kuruduktan sonra bez torbalarda saklanır.

Tarhana Çorbası

Tarhana Çorbası Malzemeleri
Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

5 yemek kaşığı tarhanayı çukur bir kabın içine alarak 2 su bardağı su ile 1 saat kadar ıslatın. 1 kâse doğranmış tavuk etin çorba tenceresine alarak kavurun. Etler suyunu bırakıp çektikten sonra üzerine yağı ekleyin ve 2-3 dakika yağ ile kavurun. Ardından kavrulan etlerin üzerine salçayı ilave edin ve birkaç dakika kadar daha kavurun. Daha sonra önceden ıslattığınız tarhanayı tencereye ilave edin. Tarhananın topaklanmaması için kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra çorbanın kıvamını sıcak su ekleyerek ayarlayın. Sarımsakların kabuklarını soyarak çorbanın içine rendeleyin. Son olarak baharat ve tuzu da ilave ederek çorbayı 1-2 taşım daha kaynatın. Tarhana çorbası servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }