{ "title": "Taze Bamya Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/Taze-Bamya-Corbasi-36.jpg", "date": "21.01.2024 06:04:31", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Taze bamya çorbası, kışın hazırladığınız kuru bamya çorbasına rakip olacak kadar güzel oluyor. Çorbayı beğenirseniz taze bamyayı derin dondurucuda tutarak kışın bile aynısını yapabilirsiniz. Bamya herkesin severek yediği bir sebze olmasa da faydalarından dolayı uzmanlar her zaman tüketmenizi öneriyor. Usulüne uygun pişirilirse de gerçekten lezzetli yemekler, çorbalar yapabilirsiniz. Bamya pişme sırasında salya salgılayan bir sebze olduğundan pek sevilmez. Ancak salgısını limonla, koruk suyu gibi malzemelerle, pişirirken özen göstererek önleyebilirsiniz. Hem de çocuklarınıza bu sebzeyi sevdirmiş olursunuz. Bu lezzetli, farklı çorbayı hep birlikte yapmaya başlayalım. Kolay gelsin.

Taze bamya çorbası için gerekli malzemeler
Taze bamya çorbası nasıl yapılır?

Tencerede kuzu etini ve kuyruk yağını birlikte kavurun. Bu arada bamyaları yıkayın ve suyun içine limon dilimleriyle birlikte bekletin. Tenceredeki et kavrulunca, yemeklik doğranmış kuru soğanı içine atın. Birlikte kavrulan malzemeye domates ve biber salçasını ilave edin. Salça kokusunu yayana kadar kavrulsun. Tencereye suyu süzülmüş bamyaları, baharatları ve tuzu ilave ilave edelim. Birkaç damla da limon suyu ilave edin. İçine sıcak suyunu koyarak taze bamya çorbasını pişmeye bırakalım. Her çorba gibi bunu da sıcak olarak servise hazırlayın. Oldukça doyurucu bir çorba olduğunu sizde göreceksiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }