{ "title": "Terbiyeli İşkembe Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/terbiyeli-iskembe-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 08:33:07", "author": "Nova", "article": [ { "article": "
Terbiyeli işkembe çorbası, Çoğu kişinin sabah kahvaltısında ya da gece yarısı aklına düşen harika bir çorba çeşididir. İşkembe herkes tarafından tercih edilen bir çorba çeşidi değildir. Ancak işkembe çorbasından vazgeçemeyenlerin sayısı da oldukça fazladır. Bol sarımsak, limon suyu ve sirke ile servis edildiğinde tadına doyum olmayacak türden bir çorba olarak afiyetle tüketilebilir.

Terbiyeli İşkembe Çorbası Malzemeleri
Terbiyeli İşkembe Çorbası

İşkembeyi su dolu bir kabın içine alarak yarım saat kadar bekletin. Ardından çeşmeden akan bol su ile işkembeyi birkaç defa yıkayın. Yıkadığınız işkembeyi düdüklü tencereye alın ve üzerini geçecek şekilde su ilave ederek 40 dakika kadar haşlayın. Haşlanan işkembeyi suyun içinden çıkararak ufak ufak doğrayın.

Çorbanın terbiyesi için, yoğurt, yumurta, un ve limon suyunu çukur bir kabın içine ekleyerek homojen bir şekilde çırpın. İşkembenin suyundan 1 kepçe kadar terbiyeye ilave ederek, terbiyeyi ılıtın. İşkembe tenceresini tekrar ocağa alın, doğradığınız işkembeleri ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynayan çorbaya hazırladığınız terbiyeyi yavaş bir şekilde ilave edin. Aynı zamanda devamlı karıştırın ki çorba kesilmesin. Çorbanın kıvamı yoğunlaşana kadar kaynatın.

Tereyağını tavada eriterek üzerine kırmızı pul biber ekleyip kızdırın. Hazırlanan sosu kaynayan çorbanın üzerine dökün. Sarımsakları ufak bir kâseye rendeleyin, üzerine 1 kahve fincanı sirkeyi ekleyin. Sirkeli sosu tercihe göre çorbanın üzerine dökebileceğiniz gibi, isterseniz çorbanın yanında servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }