{ "title": "Toyga Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/toyga-corbasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 00:05:05", "author": "Ülkenur", "article": [ { "article": "
Toyga çorbası mutfaklarımızda geleneksel olarak hazırladığımız bir çorba türüdür. Çorbanın hangi yöreye ait olduğu bilinmese de daha çok İç Anadolu Bölgesinde ait olduğu düşünülmektedir. Hem sağlıklı hem de doyurucu özelliği yüksek olan bu çorbayı misafirlerinize gönül rahatlığı ile hazırlayabilirsiniz.

Toyga Çorbası malzemeleri
Terbiyesi için
Üzeri için
Toyga Çorbası Nasıl Yapılır?

Toyga çorbasına ön hazırlık olarak nohut ve buğdayı bir gece önceden ayrı kapların içine ıslatın. Ertesi gün her ikisini ayrı ayrı haşlayın. Haşlanan buğday ve nohudun üzerine yeteri kadar su ilave edin ve kaynamaya bırakın. (Yaklaşık 7-8 su bardağı su yeterli olacaktır.) 10 dakika kadar kaynattıktan sonra tencerenin altını kapatın.

Çorbanın terbiyesi için yoğurt, un ve limon suyunu çukur bir kabın içine alarak çırpın. Karışım krema kıvamı alıncaya kadar çırpmalısınız. Çırptığınız terbiyeye 1 kahve fincanı soğuk su ve 1 bardak kadar çorbanın suyundan ilave ederek tekrar karıştırarak akışkan bir kıvama getirin.

Tencereyi tekrar ocağa alarak, hazırladığınız terbiyeyi hızlı bir şekilde ilave edin ve kaynayıncaya kadar devamlı karıştırın. Çorba kaynadıktan sonra tuzunu damak zevkinize göre ayarlayın. Ocağı kısarak 10 dakika kadar daha kaynatın.

Üzeri için kuru soğanı çok ince doğrayın. Tavaya tereyağını ilave edin ve eritin. Doğradığınız soğanı yağa ilave ederek şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Üzerine nane ve kırmızı pul biber ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra çorbanın üzerine dökün. Toyga çorbası servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }