{ "title": "Tutmaç Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/tutmac-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 00:50:27", "author": "Sima", "article": [ { "article": "
Tutmaç çorbası, özel davet sofralarında, ailecek yenen akşam yemeğinde kısacası her zaman hazırlanabilecek bir çorba tarifidir. Zengin Türk mutfağında eskilerden bu yana hazırlanmakta ve zevkle tüketilmektedir. Tutmaç çorbasında ana malzeme olarak erişte ve yeşil mercimek kullanılır. Oldukça ekonomik ve pratik bir çorba çeşidi olan tutmaç çorbasını aşağıda vereceğimiz tariften yararlanarak kolay bir şekilde hazırlayıp, sevdiklerinize, misafirlerinize ve özellikle çocuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Tutmaç Çorbası malzemeleri
Çorbanın Terbiyesi için
Çorbanın Üzeri için
Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır?

1 su bardağı yeşil mercimeği ayıklayarak uygun bir tencereye alın. Üzerini geçecek şekilde su ilave ederek yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan mercimeği bir süzgeç yardımı ile süzün. Süzdüğünüz mercimeği, erişteyi bir tencereye alın ve üzerine 3 su bardağı su ve 1 su bardağı et suyu ilave ederek kaynamaya bırakın.

Çorbanın terbiyesi için, yoğurdu çukur bir kabın içine alarak, un, yumurta sarısı ve limon suyunu ekleyin. Yarım çay bardağı kadar da su ekleyerek iyice çırpın. Pürüzsüz bir hal alan terbiyeye bir miktar da sıcak su ekleyerek ılıtın. Ilıyan terbiyeyi sicim şeklinde ocakta kaynayan çorbanın üzerine dökün ve aynı zamanda devamlı karıştırın. Aksi halde terbiye kesilebilir ya da un pütürleşebilir. Çorbanın tuzunu da ayarlayarak bir iki taşım kaynatın.

Sos tavasına tereyağını alarak eritin. Eriyen yağın üzerine nane ve kırmızı pul biber ilave ederek kızdırın ve pişen çorbanın üzerine dökün. İçinizi ısıtacak tutmaç çorbası servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }