{ "title": "Tuzlama Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/tuzlama-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 20:05:10", "author": "Lezir", "article": [ { "article": "
Tuzlama çorbası çoğu kişinin vazgeçemediği bir çorba türüdür. İşkembe çorbası ile arasındaki tek fark etin doğranma şeklidir. Tuzlama için kullanılacak et işkembe çorbasında kullanılacak etten daha büyük doğranır. Yanında hiçbir yemeğe ihtiyaç duyulmadan tek başına doyurucu bir özelliği olan tuzlama çorbası nasıl yapılıyor, gelin hep beraber bakalım.

Tuzlama Çorbası Malzemeleri
Terbiyesi için
Tuzlama Çorbası Nasıl Yapılır?

Temizlenmiş olarak satın aldığınız işkembeyi, tekrar bol su ile iyice yıkayın. Fazla bulduğunuz yağ artıklarını temizleyerek 3-4 parçaya bölün. Temizlediğiniz işkembeyi düdüklü tencereye alın. Üzerini geçecek şekilde su ilave ederek 1 saat kadar haşlayın. Haşlanan işkembeleri ılıdıktan sonra iri iri doğrayarak tekrar düdüklü tenceredeki suyun içine atarak kaynamaya bırakın.

Çukur bir kâsenin içinde ilk önce yumurta sarılarını iyice çırptıktan sonra, üzerine yoğurt ekleyin yumurta sarısı ve yoğurdu homojen bir şekilde tekrar çırptıktan sonra suyunu ekleyerek karıştırın. Kaynayan çorbaya hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş ilave edin. Bir taraftan da kesilmemesi için sürekli karıştırın. Çorbanın tuzunu damak tadınıza göre ayarlayarak bir iki taşım daha kaynattın ve çorbayı ocaktan alın.

Sarımsağın kabuklarını soyarak rendeleyin, üzerine sirkeyi ekleyerek karıştırın. Çorbayı servis tabaklarına alarak sirkeli sos eşliğinde servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }