{ "title": "Yarma Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/yarma-corbasi.JPG", "date": "20.01.2024 05:52:56", "author": "Kürhan", "article": [ { "article": "
Yarma çorbası mutfaklarda en sık pişirilen çorbalardan bir tanesidir. Oldukça özel ve lezzetli olan bu çorba hem sıcak hem de soğuk olarak hazırlanıp tüketilebilmektedir. Bu şahane çorbayı tarif defterinize eklemeyi ihmal etmeyin.

Yarma Çorbası Malzemeleri
Yarma Çorbası Nasıl Yapılır?

Yarma çorbası için önceden hazırladığınız ayranı büyük bir kabın içine alın, üzerine un ve tuz ilave ederek iyice çırpın. Yarmayı bol su ile yıkayarak uygun bir tencerenin içinde 15 dakika kadar haşlayın. Haşladığınız yarmayı süzgeçten geçirerek ayranlı karışıma ilave edin.

Tüm karışımı altı kısık ocakta sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayana kadar karıştırmalısınız, aksi halde ayran kesilebilir. Yarmalar tamamen yumuşadıktan sonra çorbanın altını kapatın.

Ufak bir tavanın içine tereyağını alarak eritin. Eriten yağın içine rendelenmiş sarımsak ve salçayı ekleyerek bir iki defa çevirin. Hazır hale gelen sosu pişirdiğiniz çorbaya ekleyerek bir iki taşım daha kaynatın. Çorbanın üzerine nane ve kırmızı pul biber serpiştirerek servise sunun.

Afiyet olsun.
" } ] }