{ "title": "Yayla Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/yayla-corbasi(1).JPG", "date": "20.01.2024 18:58:55", "author": "İnamullah", "article": [ { "article": "
Yayla çorbası, muhteşem tadı ve görüntüsü ile misafirlerinize ikram edebileceğiniz bir çorba türüdür. Ayrıca bebek ve çocuklarınız için de hazırlayarak, onların gelişimine destek olabilirsiniz.

Yayla çorbası yoğurt, yumurta, un ve pirinç kullanılarak hazırlanan bir çorba türüdür. Yoğurdun kesilmesini önlemek için çorbayı yüksek ateşte pişirmelisiniz. Ayrıca tuzunu sonradan ilave edip, çorba piştikten sonra kapağını kapatmamalısınız.

Yayla Çorbası Malzemeleri
Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Pirinçleri bol suyun altında yıkayarak süzdürün. Uygun bir tencereye, yoğurt, un, yumurta ve yıkadığınız pirinçleri ilave edin. Tüm malzemeleri tel çırpıcı ile homojen bir şekilde karıştırın. Malzemeler karıştıktan sonra yavaş yavaş su ilave ederek karıştırmaya devam edin.

Çorbayı yüksek ateşe alarak kaynayıncaya kadar karıştırın. Çorba kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. Pirinçler tamamen yumuşadıktan sonra ocağı kapatın.

Ufak bir cezveye tereyağını alarak eritin. Eriyen yağın içine nane ekleyin ve kızdırdıktan sonra pişen çorbaya dökerek karıştırın. Servis yapmadan önce tuzunu ayarlayarak servise sunun.

Afiyet olsun.
" } ] }