{ "title": "Yoğurtlu Çorba", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/Yogurtlu-Corba-79.jpg", "date": "19.01.2024 12:30:28", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Yoğurtlu Çorba hem yaz mevsiminde hem de kış mevsiminde güvenle içilebilecek özellikle çocukların beslenmesinde önemli rol oynayan lezzetli bir çorbadır. Türk toplumunun en geleneksel tariflerinden biri olan yoğurtlu çorba her yörede farklı tariflere sahip gibi görünse de temelde benzer malzemeler ile yapılır ve her yörede sofraların baş tacıdır. Akşam yemeklerinden önce mideyi rahatlatmak ve yenilecek ana yemeye hazırlamak için gayet iyi bir seçimdir ayrıca yazın soğuk olarak da tüketilebilir ve gayet ferah bir öğün olur. Bebeklerin ve çocukların da en severek tükettiği çorbadır.

Yoğurtlu Çorba Malzemeleri
Yoğurtlu Çorba Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir tencere içine yoğurt, un ve yumurta sarısı koyulur ve iyice çırpılır ve unun yoğurt içinde iyice açılması sağlanır. Bir kenarda bekletilen kaynar durumda olan et ya da tavuk suyu (Hazırda et ya da tavuk suyu yok ise normal içme suyu da kaynatılıp kullanılabilir) yavaş yavaş çorbaya çırpılarak katılır ve yoğurdun kesilmeden sıcak su içinde açılması sağlanır. Bütün su eklendikten sonra içine pirinç de eklenir ve ocağın üzerine alınır. Orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırılıp pişirilir, kaynamaya başladıktan sonra altı kısılarak kısık ateşte pirinçler açılana kadar pişirilir. Çorba piştikten sonra bir sos tavasında bir kaşık tereyağı eritilir ve içine nane, kırmızı pul biber eklenerek çorbanın üzerine gezdirilir. İstenirse yağ servis sırasında çorbanın üzerine eklenebilir. Yoğurtlu çorba yöreye bağlı olarak bulgur ya da aşurelik buğday olarak bilinen yarma ile de yapılabilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }