{ "title": "Yoğurtlu Tavuk Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/Yogurtlu-Tavuk-Corbasi-75.jpg", "date": "21.01.2024 23:19:34", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu tavuk çorbası, herkes tarafından sevilerek tüketilen çorba çeşitlerinden biridir. Doyurucu özelliği fazla olan bu çorbayı tek başına bile tüketmek yeterli gelebilir. Aynı zamanda davet yemeklerinin yanına da çok yakışan yoğurtlu tavuk çorbasını, davet sofraları içinde hazırlayabilirsiniz. Hazırlanması da keyifli olan bu çorba, soğuk günlerde ara öğün olarak da içilebilir. Sağlık açısından faydası çok olan yoğurtlu tavuk çorbasını gelişim çağında olan çocuklarınız için hazırlayıp faydasından yararlanabilirsiniz.

Yoğurtlu tavuk çorbası için gerekli malzemeler
Yoğurtlu tavuk çorbası nasıl yapılır?

Yoğurtlu tavuk çorbasının hazırlamasına tavuk butları ile başlayalım. Yıkanmış ve temizlenmiş olan tavuk butlarını bir tencereye alalım ve üzerini geçecek kadar su ilavesi yapıp pişirelim. Butlar yumuşak bir kıvama geldiğinde pişirme aşamasını bırakalım ve butları soğuması için bir kenara kaldıralım. Soğumuş olan tavuk etlerini tel, tel olacak şekilde parçalayalım. Bu aşama da isterseniz minik olacak şekilde bıçak ile de doğrayabilirsiniz. Didiklenmiş olan etleri haşlanmış tavuk suyunun içerisine tekrardan alalım. Diğer taraftan çorbanın yoğurtlu karışımını hazırlamak için çukur olacak şekilde bir kâse alalım. Kâsenin içerisine yoğurt ile yumurta sarısını ilave edip karıştıralım. Akabinde unu da ekleyelim ve tavuk suyundan bir miktar ilave edip terbiyenin kıvamını açalım. Akışkan bir kıvama gelen yoğurtlu sosu çorba tenceresinin içerisine yavaş olacak şekilde dökelim.

Terbiyeyi çorba ile buluşturduğumuz zaman sürekli karıştırmaya özen gösterelim. İçerisinde yoğurt bulunduğundan dolayı çorba kesilebilir ve hiç hoş olmayan görüntü oluşabilir. Çorbayı yaklaşık 5-6 dakika kadar bu şekilde pişirelim. Sarımsak ilave etmek isterseniz eğer bu aşamada içerisine sarımsakları rendenin ince kısımlı olan yeri ile rende yapalım. Diğer taraftan ufak bir tava veya sos tenceresinin içerisine yağı ilave edip ısıtalım. Pul biber ile naneyi ocağın üzerinden birkaç saniye pişirelim ve çorbanın üzerine gezdirelim. Yoğurtlu tavuk çorbasının tuzunu en son kaynadıktan sonra dökelim. Tuz da çorbanın kesilmesine neden olan faktörlerden biridir. Hazır hale gelmiş olan yoğurtlu tavuk çorbası sıcak olarak ikram edelim.

Afiyet olsun.
" } ] }