{ "title": "Yoğurtlu Un Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/Yogurtlu-Un-Corbasi-29.jpg", "date": "21.01.2024 11:10:26", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Yoğurtlu Un Çorbası, Tarihimizin en eski damak tatlarından biridir. Çorba çeşidinin çok olmadığı dönemlerde büyüklerimiz ve atalarımız tarafından en çok yapılan yemek tariflerinden biridir. Ayrıca yoğurtlu un çorbasını bebeklerin ek gıdalarına destek olsun diye günümüzde çok fazla yaygın olarak yapılmakta ve tüketilmektedir. Ana bileşenleri, yoğurt, un, tuz ve su olan yoğurtlu un çorbasının yapımı da son derece basittir. Hem lezzetli hem de pratik olan bu çorbayı gün aralarında diyet olarak da tüketebilirsiniz. Hem geç acıktıran hem de içinde yağ asitleri bulunmayan bu çorba ile çok sağlıklı kilo vereceksiniz. Ayrıca bu çorbanın içinde taneler bulunmadığı için bir haftalık uygulanan sıvı diyeti içinde çok uygundur.

Yoğurtlu Un Çorbası Malzemeleri
Yoğurtlu Un Çorbası Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu Un Çorbasını hazırlarken, Öncelikle geniş bir tencereye suyu ekleyerek kaynatın. Su ısıtıcısı kullanarak da kaynatıp tencereye dökebilirsiniz. Daha sonra bir kâse yoğurt içine unu ve yumurtayı ekleyip iyice çırpın. Krema kıvamına gelmeli ve yumurtalar içinde kaybolmalıdır. Daha sonra azar azar suyun içine eklerken diğer elinizle de hızlı hızlı çorbayı karıştırın. Yumurta sıcağı görünce hemen pişen bir gıdadır. Su ile tamamen kaynaşması için karıştırmazsanız. Yumurtalar görünmeye başlayacaktır. Daha sonra altını hafif kısıp karıştırmaya devam edin. Daha sonra tuzunu ekleyerek yoğun bir krema kıvamına geldiği zaman ocağın altını kapatın. Sunumunu hazırlamak için geniş bir çorba kasesine yoğurtlu un çorbasını döküp, üzerine maydanoz yaprakları atarak süsleyin ve sıcak servis edin. Şimdiden Afiyet Olsun.
" } ] }