Beyaz lahana çorbası, özellikle diyet listelerinin vazgeçilmez bir çorbasıdır. Ayrıca kilo kontrolü sağlamak ve sağlık açısından oldukça önemlidir. Lahana içeriğinde bolca B, C ve E vitamini barındırır. Birçok mineral bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. En önemli faydalarından biri de kanser hücrelerinin çoğalmasını önlemektir. Lah
ananın faydaları;
- Vücut direncini arttırır
- Bağışıklık sistemini güçlendirici bir etkisi vardır
- Kansızlık ve astım hastaları için oldukça yararlıdır
- Öksürüğü keserek balgamı azaltır
- Cinsel isteği arttırır
- İdrar sökücü ve kabızlığı önleyici bir etkisi vardır
- Ülsere iyi gelir
- Sarılık ve safra kesesi ile alakalı hastalıklarda büyük faydası vardır
- Göğüs ucuna oluşan çatlaklarda etkilidir
- Siyatik şikâyetleri azaltır
- İştahı açar.
Beyaz Lahana Çorbası
Beyaz Lahana Çorbası Malzemeleri
- 300 gram beyaz lahana
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy patates
- 1 tane kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1-1,5 su bardağı et suyu
- Tuz
- Maydanoz
Beyaz Lahana Çorbası Nasıl Yapılır?
Beyaz lahana çorbası için, lahana, patates, havuç, sarımsak ve soğan eşit büyüklükte doğranır. Uygun bir tencereye sıvı yağı eklenerek, üzerine soğan ve sarımsak ilave edilerek soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavrulur.
Kavrulan soğanların üzerine patates ve havuç eklenerek kavrulmaya devam edilir. Son olarak lahana da eklenerek 4-5 dakika kadar daha kavrulur. Kavrulan malzemelerin üzerine bir miktar sıcak su eklenerek sebzeler pişirilir.
Başka bir tencerenin içine bir miktar sıvıyağ ve tereyağı ilave edilerek eritilir. Eriyen yağın üzerine un ilave edilerek unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Un kavrulduktan sonra bir bardak süt ve et suyu eklenerek çırpma teli ile pürüzsüz bir hal alana kadar çırpılır. Kıvamı koyu olursa bir miktar su eklenir. Diğer tencerede pişen sebzeler hazırlanan terbiyenin üzerine boşaltılır ve tüm malzeme orta hararetli ısıda kaynatılır. Lahana çorbasının tuzu ayarlanarak, üzerine maydanoz serpiştirilerek servis edilir.
Afiyet olsun.