Tandır çorbası, Afyon'un yöresel bir çorbasıdır ve bu bölgede mutfaklarda sıkça yapılır. Nefis tadı ile herkesin beğenisini kazanır. Misafirlerine farklı bir menü hazırlamak isteyenler, tandır çorbasını menüsüne ekleyebilir. Bu makalede, tandır çorbasının malzemelerini ve yapılışını adım adım anlatacağız. Tandır Çorbası Malzemeleri
Tandır Çorbası Nasıl Yapılır? 250 gram dana etini birkaç parçaya bölün. Böldüğünüz eti düdüklü tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ilave ettikten sonra iyice pişirin. Pişen etleri düdüklü tencereden alarak ufak ufak didikleyin. Etin piştiği suyu çorba tenceresine alarak üzerine bir miktar daha su ekleyin ve kaynatın. Su kaynayınca pirinci iyice yıkayıp süzdükten sonra suya ilave edin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbanın terbiyesi için, 2 yumurta sarısı, yoğurt ve unu çukur bir kabın içine alın. Üzerine bir çay bardağı kadar su ilave edin ve çatal yardımı ile pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi ocakta kaynayan çorbaya yavaş yavaş dökün. Tekrar kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Önceden didiklediğiniz etleri kaynayan suyun içine atın. Çorbayı etler ile 3-4 dakika kadar daha kaynattıktan sonra tuzunu ayarlayarak ocaktan alın. Ufak bir tavanın içinde tereyağını eritin ve kırmızı pul biber ekleyerek kızdırın. Hazırladığınız sosu pişen çorbaya dökün. Tandır çorbası muhteşem lezzeti ile servise hazır. Ekstra Bilgiler Tandır çorbası özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir lezzettir. İçine ekleyeceğiniz çeşitli baharatlarla (örneğin karabiber ve nane) çorbanızın tadını daha da zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca, bu çorbayı servis ederken yanında taze ekmek veya pide ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun! |