Düğün Çorbası Düğün çorbası, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez çorbalarından biridir. Özellikle düğün ve özel günlerde tercih edilen bu çorba, kuzu gerdan, tereyağı, yoğurt, limon ve yumurta sarısı gibi zengin malzemelerle hazırlanır. Bu lezzetli ve besleyici çorbayı, mutfağınızda kolaylıkla bulunan malzemelerle hazırlayabilirsiniz. Düğün Çorbası Malzemeleri
Düğün Çorbası Nasıl Yapılır? Kuzu gerdanı uygun bir tencereye alın ve 5 su bardağı su ile kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun üzerindeki köpükleri bir kaşık yardımıyla alarak temizleyin. Su kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını kısarak kuzu gerdanı pişene kadar bekleyin. Pişen etin suyunu tel bir süzgeç yardımıyla süzerek bir kaba alın. Soğuyan eti kemiklerinden ayırarak ufak ufak doğrayın. Uygun bir tencereye tereyağını ilave ederek eritin. Erittiğiniz yağa un ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun. Et suyundan 5 su bardağı kadar alarak kavurduğunuz una yavaş yavaş ilave edin ve sürekli karıştırarak kaynatın. Çukur bir kaseye yumurta sarısı, yoğurt ve limon suyunu ekleyerek çırpıcı ile iyice çırpın. Ocakta kaynamakta olan çorbanın suyundan, çırptığınız karışıma bir kepçe kadar ekleyerek çırpmaya devam edin. Eklediğiniz su ile terbiyenin kıvamı açılacaktır. Ocakta kaynayan çorba suyunun kıvamı koyulaşınca, ufak ufak doğradığınız etleri ilave edin. Hazırladığınız terbiyeyi de ekledikten sonra, tekrar kaynayıncaya kadar karıştırın. Çorbayı tuz ile tatlandırın. Sos tavasında 1 çorba kaşığı kadar tereyağını eritin ve üzerine kırmızı pul biber ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız sosu pişen çorbaya dökerek, düğün çorbasını servise sunun. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler
Bu tarifle, geleneksel düğün çorbasını en lezzetli ve sağlıklı şekilde hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun! |