Çorba Çeşitleri Çorba Tarifleri ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Çorba Çeşitleri Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Ezo Gelin Çorbası, toplum olarak çorba kültürüne fazlaca değer verdiğimiz için çorba çeşitleri yönünden zengin bir ülkeyiz. Hemen hemen her yöreye ait onlarca çeşit çorba tarifi bulunmaktadır. Sizin için vereceğimiz çorba çeşitlerinden yararlanarak yemek sofralarınızı şenlendirebilirsiniz.


Ezo Gelin Çorbası malzemeleri

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 kahve kaşığı biber salçası
  • 1,5 litre su
  • 2-3 diş sarımsak
  • Nane, pul biber ve karabiber
  • Tuz

Ezo Gelin Çorbası Nasıl Yapılır?


Ezo gelin çorbasına tereyağı ve sıvı yağı uygun bir tencereye alarak başlıyoruz. Kuru soğanı rendeden geçiriyoruz ve salça ile erittiğimiz yağa ilave ederek soğan şeffaflaşana kadar kavuruyoruz. Ardından bol su ile yıkadığımız bulgur, pirinç ve mercimeği tencereye ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz.

Eğer varsa tavuk suyu yoksa 1,5 litre kadar sıcak suyu malzemelerin üzerine ilave ediyoruz. İsteğe bağlı miktarda baharatları ve tuzu da çorbamıza ilave ederek mercimek, pirinç ve bulgur yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kaynatıyoruz. Eğer çorbamızın kıvamı katı olmuşsa biraz sıcak su ekleyerek kıvamını ayarlıyoruz. Ezogelin çorbasını pürüzsüz bir kıvamda istiyorsak blenderden geçirerek servise sunabiliriz.

Afiyet olsun.


Ana Kızlı Çorbası



Ana Kızlı Çorbası malzemeleri
  • 1 kilo bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 200 gram kuzu eti
  • 1 fincan ceviz içi
  • 2 adet limon
  • 750 gram kilo kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 kahve kaşığı kimyon
  • 1 kahve kaşığı karabiber
  • 1 kahve kaşığı pul biber, tuz
  • Sıvı yağ

Ana Kızlı Çorbası Nasıl Yapılır?

Haşlanmış nohut, kuzu etini, salçayı ve yemeklik doğranmış 1 tane kuru soğanı uygun bir tencereye alarak üzerine geçecek şekilde su ilave ediyoruz ve tuz ile tatlandırarak pişmeye bırakıyoruz.

Farklı bir tencereye kıymadan 250 gram kadar alarak kavuruyoruz. Üzerine küp-küp doğranmış kuru soğan ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulan kıymaya dövülmüş ceviz ekleyerek ocağın altını kapatıp, malzemeleri soğumaya bırakıyoruz.

Arta kalan kıymayı çukur bir kabın içine alarak, üzerine bulgur, tuz, karabiber ve bir miktar tuz ekleyerek iyice yoğuruyoruz. Hazırladığımız harcı ikiye bölerek yarısından ceviz büyüklüğünde, yarısından ise misket büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız köftelerin içini oyarak cevizli harç ile doldurarak tekrar yuvarlıyoruz. Hazırladığımız köfteleri tel süzgece yerleştiriyoruz ve kaynar su dolu tencereye oturtuyoruz. Bu şekilde köfteleri bir süre haşlıyoruz. Haşlanan köfteleri ilk önce hazırladığımız salçalı suya ekleyerek, üzerine limon suyu sıkıyoruz. Bu şekilde çorbamızı bir iki taşım kaynatarak altını kapatıyoruz.

Tereyağını ufak bir tavada eriterek naneyi ekliyoruz ve pişen çorbanın üzerine dökerek çorbamızı karıştırıyoruz. Artık çorbamız servis için hazır.

Afiyet olsun.


Tarhana Çorbası


Tarhana Çorbası malzemeleri
  • 5 yemek kaşığı tarhana
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 tane domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım tatlı kaşığı tuz, karabiber ve pul biber
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

5 Yemek kaşığı tarhanayı çukur bir kâsenin içine alarak üzerini geçecek şekilde su ilave ederek ıslatıyoruz. Uygun bir tencerenin içine yağı ilave ederek kızdırıyoruz. Kızan yağın üzerine rendelenmiş domatesi ilave ederek domatesleri pişiriyoruz. Pişen domateslere salçayı ilave ederek 2-3 dakika kadar kavuruyoruz. Suya ıslatılan tarhanayı karışıma ilave ediyoruz ve çorbamızın suyunu ayarlayarak kaynayıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz. Çorbamıza pul biber, karabiber ve tuzu ilave ederek tatlandırıyoruz. Kaynayan çorbanın altını kısarak 5-6 dakika kadar daha kısık ocakta kaynatarak altını kapatıyoruz.

Ufak bir tavanın içinde1 çorba kaşığı sıvı yağ ile naneyi kızdırarak pişen çorbanın üzerine gezdiriyoruz ve karıştırıyoruz. Çorbamız servis için hazır.

Afiyet olsun.


Domates Çorbası


Domates Çorbası malzemeleri
  • 3 tane orta büyüklükte domates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım bağ dereotu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı su

Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Domatesleri yıkayarak rendeden geçiriyoruz ve tereyağı ile pişiriyoruz. Pişirdiğimiz domatesin üzerine un ve süt ilave ederek pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırıyoruz. İyice pürüzsüzleşen karışıma suyu ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz. Kaynama aşamasında unun topaklanmaması için sürekli karıştırıyoruz. Ortalama olarak 6-7 dakika kaynaması yeterli olacaktır. Kaynayan çorbanın üzerine son olarak ince kıyılmış dereotunu da ekleyerek ocağın altını kapatıyoruz. Çorbamız artık servis için hazır afiyet olsun.

Çorba Çeşitleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bebekler İçin Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Günün Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Günün Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çorbası Sütlü Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çorbası Sütlü Tarifi ve Malzemeleri

Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mısır Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri