Enginar çorbası, özellikle çocuklarınıza sebze yedirebilmenin en kolay yoludur, yenilmeyen sebzeden çorba yapmak. Hiç hoşlanılmayan bir sebzeden bile hazırlanan çorba, uygun bir terbiye ile lezzetlendirildiği zaman yabancısı olunan lezzete kolaylıkla alışılabilir ve hatta o sebze favori sebzeler arasına girebilir. İşte o çok hoşlanılmayan sebzelerden biri olan enginar çorbası tarifi.
Enginar çorbası sağlığına önem veren kişiler için harika bir seçenek olacak.
Enginar Çorbası Malzemeleri
- 4 tane kılçıksız enginar
- 1 tane orta büyüklükte kuru soğan
- 1 tane orta boy havuç
- 1 çorba kaşığı pirinç
- Yarım limon
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ (Arzuya göre tereyağı ile de hazırlanabilir)
- 1 çorba kaşığı un
- 2 bardak su
- Tuz ve taze nane (Kuru nane de kullanılabilir)
Enginar Çorbası Nasıl Yapılır?
Enginar çorbası için ilk olarak, enginarları bol su ile yıkıyoruz ve hızlı bir şekilde limon ilave edilmiş suyun içine bırakıyoruz. Enginarlar limonlu iken küp şeklinde doğruyoruz. Enginarların üzerine pirinci ilave ederek suyunu hiç değiştirmeden ocağa alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
Farklı bir tencereye yağı ilave ediyoruz. İncecik doğradığımız kuru soğanı yağa ilave ediyoruz. Ardından havucun kabuklarını soyarak kuru soğanın üzerine rendeliyoruz ve 1-2 dakika soteliyoruz. Sotelenen malzemelerin üzerine unu ilave ederek unun kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz.
Bu aşamada unun topaklanmaması için seri bir şekilde karıştırmamız gerekir.
Un kavrulduktan sonra ocağın altını kısarak çorbanın suyunu ilave ediyoruz ve yine kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Ayrı bir tencerede haşlanan pirinç ve enginarları da sebzelerin üzerine ilave ederek çorbamızın kıvamını ayarlıyoruz. Son olarak enginar çorbasına tuz ve taze kıyılmış naneleri de ekleyerek yaklaşık 10 dakika kadar daha kaynatıp servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet olsun.