Göce çorbası, özellikle içinde bulunduğumuz mevsimde soğuk algınlığı gibi hastalıklar yaygın bir şekilde görülmektedir. Bu hastalıklar karşısında şifa bulmak isteyenlere harika bir seçenektir göce çorbası. Göce çorbası tam buğday kullanılarak hazırlandığından beslenmeye yardımcı ve geleneksel olarak yapılan bir çorba çeşididir. Göce, buğdayın irice çekilmiş halidir.
Göce Çorbası Malzemeleri
- 1 su bardağından iki parmak eksik göce
- 4 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 litre ayran
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz
Göce Çorbası Nasıl Yapılır?
Uygun bir tencerenin içine göce ve tuzu ilave ederek, üzerini aşacak kadar su ekleyin. Göceleri haşlanıncaya kadar kaynatın. Dibine tutmaması için ara ara karıştırmak gerekecektir. Göcenin kaynadıkça kıvamı koyulaşacaktır. Ancak panik yapmaya gerek yok. Çünkü içine ayran eklenerek kıvamı ayarlanacaktır.
Küçük bir tavaya tereyağını koyarak eritin. Eriyen yağın üzerine kırmızı pul biber ekleyerek kızdırın. Haşlanan göcelerden bir kepçe alarak servis tabağına dökün ve kıvamını ayran ekleyerek ayarlayın. Kızdırdığınız yağlı sostan kaşık yardımı ile çorbanın üzerine gezdirin. Göce çorbası servis için hazır.
Afiyet olsun.