Günün Çorbası
Günün çorbası şehriyeli havuç, bu muhteşem çorbayı isterseniz diyet yemeği olarak içebilir isterseniz ana yemek öncesinde midenizi bu çorba ile şenlendirebilirsiniz. Harika bir çorba olan günün çorbası şehriyeli havuç nasıl hazırlanır? Buyurun birlikte bakalım.
Günün Çorbası Şehriyeli Havuç Malzemeleri- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 tane orta boy rendelenmiş havuç
- 1 tane orta boy kuru soğan
- Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Yarım limon suyu
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 6 su bardağı kaynar su
- Tuz ve karabiber
Günün Çorbası Nasıl Yapılır?
Sıvı yağı pişirme tenceresine alarak ısıtın.
Kuru soğanın kabuklarını soyarak yemeklik olacak şekilde doğrayın, ısınan sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Tereyağını farklı bir tavada eritin ve üzerine unu ekleyin. Unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Kavrulan unu bir miktar su ile açarak kuru soğanların üzerine dökün. 1,5 litre kadar kaynatılmış suyu ve rendelenmiş havuçları ekleyin. Su tam olarak kaynadıktan sonra şehriyeyi ilave ederek, çorbayı kısık ocakta bir iki taşım kaynatarak çorbayı ocaktan alın. Çorbayı limon suyu, tuz ve karabiber ile damak tadınıza göre tatlandırın. Çorbayı servis tabaklarına bölerek üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirin.
Afiyet olsun.
20.01.2024 14:06:24
Günün Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|