Kabak çorbası, kabak sarı renkte çiçekler açarak olgunlaşan, oldukça sağlıklı bir bitki türüdür. Kabak özellikle içeriğinde barındırdığı vitaminler sayesinde çocuklarınızın gelişimine katkıda bulunacaktır. Sebze yemeği olarak kabak sevmeyen çocuk ve yetişkinler için kabak çorbası iyi bir alternatif olacaktır. Kabağın faydalarını şu şek
ilde sıralayabiliriz;
- Kabağın idrar söktürücü bir özelliği vardır
- Mide ve bağırsakları yumuşatarak, kabızlığı giderir
- Mesane ve böbreklerde oluşan iltihaba karşı faydalıdır
- Kan şekeri ve hipertansiyonu düzenler
- Göğsü yumuşatıcı etkisi sayesinde öksürüğü giderir
- Doğurganlık özelliğini ve cinsel isteği arttır
- Kan yapıcı bir etkisi vardır
- Strese iyi gelerek sinirleri yatıştırır
- Lif oranı yüksek olduğu ve tokluk hissi yarattığı için özellikle diyet listelerinin vazgeçilmez bitkilerindendir. Kalorisi de oldukça düşüktür
- Kabak püre haline getirilerek temiz bir tülbent ile boğaza sarılırsa boğaz ağrılarını iyileştirmek için faydalı olur
- Kabak sirke ile karıştırılarak cilde sürüldüğünde uyuz hastalığı nedeni ile oluşan kaşıntıları hafifletir
- Zihin açıcı bir etkisi vardır.
Kabak bitkisinin faydalarından yararlanmak için yemek, çorba ve tatlısı yapılabilir.
Kabak Çorbası
Kabak Çorbası Malzemeleri
- 2 tane orta boy kabak
- 3 yemek kaşığı un
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı margarin
- 3 su bardağı süt
- 3 su bardağı su
- Kırmızı pul biber
- Yarım bağ dereotu
Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?
Kabak çorbamıza sıvı yağı uygun bir tencereye alarak başlıyoruz.
Yağ ısındıktan sonra unu ilave ederek kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz. Kavrulan unun üzerine yıkayıp rendelediğimiz kabakları ekliyoruz. Devamlı karıştırarak süt ve suyu da tencereye ekleyerek çırpıcı ile karıştırmaya devam ediyoruz. Topaklanması için seri bir şekilde devamlı kaynayıncaya kadar karıştırmalıyız.
Çorba kaynadıktan sonra kıvamı koyulaşacaktır. Kıvamını açmak için su ilavesi yapılabilir. Bir süre kaynattıktan sonra kabak çorbası hazır olacaktır. Ocaktan almaya yakın çorbaya tuz ve ince kıyılmış dereotunu ilave ederek ocağın altını kapatıyoruz.
Son olarak, ufak bir tavanın içinde yağ ve kırmızı pul biber kızdırarak çorbaya döküyoruz ve çorbamızı servise sunuyoruz.
Afiyet olsun.