Kereviz Yaprağı Çorbası
Kereviz yaprağı çorbası, Kereviz gibi Kereviz yaprağı da çok faydalı ve sağlıklı bir bitkidir. Kereviz yaprağı çorbası yapmadan önce Kereviz yaprağının faydalarına bir göz atmanızda fayda var. Yemeğin yapım aşaması kolay ve pratiktir. Sizde Kereviz yaprağını atmadan değerlendirip Kereviz yaprağı çorbası yapabilirsiniz. Arama öğünlerde ve yemekten önce tüketebileceğiniz bu farklı tarifin yapım aşamasına geçebiliriz,
Kereviz yaprağı çorbası için gerekli malzemeler- Kereviz yaprağı,
- 1 kuru soğan,
- 1 adet kırmızı kapya biber,
- 1 kâse yoğurt,
- 1 adet yumurta,
- 3 yemek kaşığı un,
- 2 su bardağı et suyu,
- Yarım limon,
- Sıvıyağ,
- Tuz ve su.
Kereviz yaprağı çorbası nasıl yapılır?
Kereviz yapraklarını ayıkladıktan sonra küçük küçük doğrayın. İyice yıkadıktan sonra derin bir tencereye koyun ve üzerine bir miktar su koyup kaynatın. Tavanın içine sıvıyağ koyun ve kabuklarını soyup rendelediğiniz soğanlarla ve tohum sap kısmını ayıklayıp küçük küçük doğradığınız kapya biber ile ocakta kavurun. İçine bir kâse içerisinde et suyu, un, yoğurt, limon suyu, yumurtanın sarısı ve tuz ilave edip karıştırın. Bunların hepsini bir araya getirin ve bir taşım daha birlikte kaynatın. Piştikten sonra Kereviz yaprağı çorbasını sunum yapacağınız kaba alıp servis edebilirsiniz. Sıcak ya da ılık olarak tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 03:15:28
Kereviz Yaprağı Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|