Kış Çorbası
Kış çorbası, soğuk kış günlerinde sofralarınızdaki sohbetin ve tabaklarınızdaki çorbanın sağlıklı ve sıcak olması için alternatif bir seçenek. Özellikle çocuk ve bebekleriniz için oldukça ideal bir tarif olan kış çorbasını, bağışıklık sistemi ve vücudu zayıf olan çocuklarınıza hazırlayarak onları hastalıklara karşı daha dirençli hale getirebilirsiniz.
Kış Çorbası Malzemeleri- 10 yaprak ıspanak
- 10 yaprak pazı
- 3 dal brokoli
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 su bardağı su + 1 su bardağı su
- Tuz ve karabiber
Terbiyesi için- 1 tane yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı su
Kış Çorbası Nasıl Yapılır?
Kış çorbamıza tüm sebzelerimizi bol su ile yıkayarak başlıyoruz. Yıkadığımız sebzeleri eşit büyüklükte doğrayalım. Yemeklik olacak şekilde doğradığımız kuru soğanı, tencereye eklediğimiz sıvı yağın üzerine alarak soteleyelim. Pazı ve ıspanak yapraklarını kuru soğanın üzerine ekleyerek kavurmaya devam edelim. Sebzelerimiz yumuşadıktan sonra üzerine sıcak su ve ufak ufak ayırdığımız brokolileri ekleyelim. Karabiber ve tuz ile tatlandırdıktan sonra sebzeleri pişmeye bırakalım.
Sebzeler iyice piştikten sonra blenderden geçirerek, kıvamını kontrol edelim. Eğer kıvamı koyu ise bir miktar tavuk suyu ya da su ile ayarlayalım.
Çorbanın terbiyesi için, çukur bir kabın içine terbiye malzemelerini ilave edelim  ve çırpıcı ile homojen bir şekilde çırpalım. Çorbanın suyunda terbiyeye biraz ekleyelim ve karıştıralım. Hazır hale gelen terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edelim. Terbiyeyi ekledikten sonra çorbamızı 2-3 dakika kadar daha karıştırarak kaynatıp, ocağın altını kapatalım. Kış çorbası servis için hazır, afiyet olsun.
20.01.2024 17:37:51
Kış Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|