Öncelikle çorbamıza başlamadan önce ıspanakları bir süre sirkeli suda bekletip, bol suyla yıkarsanız daha çabuk arınmış olur, suyu süzüldükten sonra da kurutucudan geçirirseniz lezzeti daha iyi olacaktır.
Kuru soğanı minik minik doğrayalım, zeytinyağını tencereye koyup içine doğradığımız soğanları ilave edelim, hafif pembeleşinceye kadar kavuralım, daha sonra unu da ekleyip topaklaşma geçene kadar ve hafif renk değiştirene kadar kavuralım, içine taze ıspanak yapraklarını ilave edip biraz daha kavurduktan sonra, içerisine tuz ve karabiberi ilave edelim. Durmadan kavurmak şartı ile yavaş yavaş tavuk suyunu da ekleyelim, tavuk suyu kaynamaya başlayınca unun topaklanmaması için yavaş yavaş kremasını ilave edelim, çorbada pütür istemiyorsanız bu evrede bir karıştırıcı yardımı ile pürüzsüz hale getirebilirsiniz. Bu şekilde beş dakika daha kaynattıktan sonra kremalı ıspanak çorbamız hazır, sıcak bir şekilde servisini yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.