Lokanta Mercimek Çorbası için, öncelikle soğanı yemeklik küçük küçük küp şeklinde doğrayın. Daha sonra sarımsakları önce kabuklarını soyup, daha sonra sarımsak rendesinde rendeleyin. Soğan ve sarımsağı bir düdüklü tencereye alarak üzerine biraz sıvı yağ gezdirdikten sonra hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
Daha sonra unu ekleyerek kokusu çıkana kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra mercimekleri ayıklayıp, daha sonra suyun altına tutup karıştırın ve süzün. Daha sonra mercimekleri de ekleyin ve karıştırın. Daha sonra sıcak suyunu ve et sularını ekledikten sonra mercimekleri pişmesi için, düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını kısın. Mercimekler pişince sesi ve kokusu düdüklü tencereden çıkacaktır. Yine de tahmini olarak 25 dakika kadar sürmektedir. Ara ara kontrol ederek pişirebilirsiniz. Ancak sağlığınız için, düdüklü tencereyi bir kez açtıktan sonra artık kapağını kapatmadan pişirin. Pişen mercimekli çorbayı karıştırıcıdan veya süzgeç yardımı ile süzerek üzerine tuzunu, karabiberini, limon suyunu ve pul biberini ekleyerek şık servis kasesine alıp servis edin. Şimdiden Afiyet Olsun.