Soğan çorbası fikir olarak biraz tuhaf gelse de deneyip tadına baktığınızda sonuca inanamayacağınız kadar hoş bir tariftir. Çorba sebze çorbası olduğu için besleyici değeri ve vitamin bakımından da sizin ve sevdikleriniz için iyi bir kaynak olacak. Soğan çorbası tarifine geçmeden önce kısaca soğanın sağlığımıza faydalarını öğrenelim.
Soğanın Sağlığa Faydaları Nelerdir?
- Çiğ olarak ve yemeklerin içinde tüketilen soğan kolesterolü dengeler.
- Soğanın idrar söktürücü özelliği vardır. Dolayısı ile tansiyon ve böbrek sorunlarına iyi gelir.
- Kalbi güçlendirici bir etkisi vardır.
- Soğan kür olarak hazırlandığında kilo vermeye yardımcı olur.
- Soğanı çok tüketen kesimlerde yaşayan insanların kansere yakalanma olasılığı daha azdır.
- Bronşit, soğuk algınlığı ve öksürük gibi üst solunum yolu hastalıklarında soğan ve soğan suyu faydalı olur.
- Diyabet hastaları için yararlı bir sebzedir.
- Sindirimi rahatlatır ve iştahı açar.
- Soğanın iç kısmı sıvı yağ ile ısıtılarak kulağa konulduğunda kulak ağrısını keser.
- Cilt hastalıklarına ve arı sokmasına karşı iyi geldiği düşünülmektedir.
Soğan Çorbası Malzemeleri
- 1 tane büyük boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı tavuk suyu
- Tuz ve karabiber
Soğan Çorbası Nasıl Yapılır?
Soğan çorbasına soğanı orta kısmından ikiye bölerek başlayın.
Böldüğünüz soğanı halka olacak şekilde ince ince doğrayın. 1 yemek kaşığı tereyağını pişirme tenceresine ilave ederek ısıtın. Doğradığınız soğanları ısınan yağa ekleyerek kavurun. Soğanların yanmamasına özen gösterin. Kavrulduktan sonra üzerine unu ilave ederek unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Un ve soğan kavrulurken ocağınızın altını açın. Karışım iyice kavrulduktan sonra ısıttığınız tavuk suyunu tencereye dökün ve kaynayıncaya kadar karıştırın. Bu aşamada ocağınızın altını kısın. Çorba 5 dakika kadar kaynadıktan sonra tuzu ve karabiberi ilave ederek çorbanın altını kapatın. Soğan çorbası servis için hazır. Kroton ekmek ile şık bir servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.