Öncelikle kerevizleri soyup, doğrayalım. Limonla kerevizleri ovalım ve biraz da limonlu suyun içinde bırakalım. Limonlu suda kalması kerevizin kokusunu hafifletecektir. Tencereye yağı alalım, unu da yağın içinde kavrulalım. Un kokusunu gidince 4 bardak suyu tencereye ilave edelim. Kerevizi sudan geçirelim. Sudan geçirdiğimiz kerevizleri ve doğradığımız patatesleri tencereye koyalım.
Tuzunu da ilave edelim. Kereviz ve patatesler yumuşayana kadar pişirelim. Yumuşayınca el karıştırıcı yardımıyla ezelim. En son olarak sütü de ekleyelim. Sütle bir iki dakika daha karıştıralım. Sütlü kereviz çorbasının kıvamı çok koyu olmayacak şekilde ayarlanmalıdır. İsterseniz ince ince doğradığımız maydanozları da servis yaparken kâseye koyabilirsiniz. Şimdiden afiyet şifa olsun.