Yarmalı yoğurt çorbası, birçok evde hazırlanan ve olmazsa olmaz bir çorba çeşididir. Yazın sıcaklarda soğuk, kışın ise dumanı üstünde hazırlanarak soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı tedavi edici bir çorba olur.
Yarmalı çorba Malzemeleri
- 1 su bardağı haşlanmış yarma
- Yarım su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı un
- 3 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarmalı Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?
Yarmalı yoğurt çorbasına ön hazırlık olarak yarmaları bir gece önceden suya ıslatın.
(Yarmanın miktarını fazla tutarak, haşladıktan sonra dondurucuda buzdolabı poşetlerinde saklayabilirsiniz. Daha sonra hazırlayacağınız yarmalı çorba bu sayede daha pratik olacaktır.) Çorbaya başlarken ıslattığınız yamayı süzerek düdüklü tencerede haşlamaya bırakın. Haşlanan yarmaların uygun bir tencereye alın ve üzerine 3 su bardağı su ilave ederek kaynamaya bırakın. Yoğurt, yumurta ve unu çukur bir kabın içinde tel çırpıcı ile iyice çırpın. Ocakta kaynayan yarmalı sudan bir kepçe alarak yoğurtlu karışımı ılıtın ve karıştırarak çorbaya ilave edin. Yoğurtlu karışımı çorbaya ekledikten sonra beş dakika kısık ateşte kaynatın.
Bir cezvenin içinde tereyağını eritin ve nene, kırmızı pul biber ekleyerek kızdırın. Hazırladığınız sosu kaynayan çorbaya dökerek karıştırın.
Yarmalı yoğurt çorbası servis için hazır.
Afiyet olsun.