Karnabahar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar çorbası, sağlıklı beslenmek isteyenler için mükemmel bir seçenek sunar. Yüksek besin değerleriyle dolu olan karnabahar, bu çorba sayesinde lezzetli bir şekilde sofralarınıza gelir. Hem besleyici hem de kolay bir tarifle karnabaharın faydalarından yararlanabilirsiniz.
Karnabahar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
07 Eylül 2024
Karnabahar Çorbası

Karnabahar, mucizevi yararları olan bir sebzedir. Karnabaharın faydalarından yararlanmak için çorbası harika bir alternatiftir. Etli, zeytinyağlı yemeği yapılabileceği gibi, karnabahar çiğ olarak da tüketilebilir.

Karnabaharın Faydaları Nelerdir?

  • Karnabaharın faydalarından yararlanabilmek için haftada en az 2 defa karnabahar tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Karnabahar, muhteşem bir C vitamini ve magnezyum kaynağıdır. Karnabaharın düzenli bir şekilde tüketilmesi ile vücuttaki serbest radikallerin etkisi azalır ve vücudu kalp ve kansere karşı korur.
  • İçeriğinde oldukça fazla omega-3 yağ asidi ve K vitamini barındıran karnabahar, enfeksiyonlara karşı etkili bir sebzedir.
  • Ortalama 100 gram kadar karnabahar sayesinde günlük folik asit ihtiyacının %15'i karşılanmış olur.
  • 100 kalorilik karnabahar yaklaşık 12 gram lif barındırır. Bu özelliği ile karnabahar sindirim sistemi için harika bir seçim olacaktır.
  • Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderici bir özelliği vardır.
  • Diyabet ve romatizma hastalığına karşı etkilidir.
  • Kolesterolü düşürür ve kalp rahatsızlığı ile alakalı şikâyetleri azaltır.
  • Dalak rahatsızlıklarına karşı etkili bir sebzedir.
  • Karnabaharı çiğ tüketemeyenlerdenseniz, faydalarından yararlanmak için karnabahar çorbası sizin için iyi bir seçim olacaktır.

Karnabahar Çorbası Tarifi

Karnabahar Çorbası Malzemeleri

  • 1 tane ufak boy karnabahar
  • 1 tane orta büyüklükte kuru soğan
  • 1 tane orta boy patates
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Yeteri kadar su
  • Tuz ve pul biber

Karnabahar Çorbası Yapılışı

İlk önce karnabaharı eliniz ile büyük parçalar olacak şekilde ayırın ve bol su ile yıkayın. Kuru soğan ve patatesi de büyük büyük doğrayın. Uygun bir tencereye hazırladığınız malzemeleri alarak, üzerini geçecek şekilde su ve tuz ekleyin. Malzemeleri 15-20 dakika kadar orta hararetli ısıda haşlayın.

Ufak bir tavanın içinde tereyağını eritin ve unu ekleyerek, unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Kavurduğunuz unun içine sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Koyu kıvamda olan karışımı kaynayan sebzelerin üzerine ekleyin.

Topaklanmayı önlemek için devamlı karıştırın. 1-2 taşım kaynadıktan sonra çorbayı blenderdan geçirerek akışkan bir kıvam almasını sağlayın. Tekrar çorbayı ocağa alarak 5 dakika kadar daha kaynatın. Kıvamı yoğun olursa biraz su ekleyerek kıvamını açabilirsiniz. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra çorbayı ocaktan alın.

Ufak bir cezvenin içinde tereyağını eriterek pul biberli sos yapın ve çorbayı servis edeceğiniz zaman üzerine gezdirin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Paksoy

04 Ağustos 2024 Pazar

Karnabaharın faydalarını okuduktan sonra, bu çorbayı haftada kaç defa tüketmeliyim? Ayrıca, çorbayı yaparken süt yerine başka bir alternatif kullanabilir miyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Karnabahar Çorbasının Tüketimi
Karnabahar çorbasının sağlığa birçok faydası bulunmaktadır. Haftada 2-3 kez tüketmek, bu faydaları elde etmek için yeterli olabilir. Ancak, dengeli bir beslenme planı oluşturmak adına, farklı sebze ve çorba çeşitlerini de diyetinize dahil etmenizde fayda var.

Alternatif Süt Kullanımı
Çorbanızda süt yerine kullanabileceğiniz birkaç alternatif mevcuttur. Badem sütü, soya sütü veya hindistancevizi sütü gibi bitkisel süt alternatifleri kullanabilirsiniz. Bu alternatifler, çorbanıza farklı tatlar katarken aynı zamanda lactoz intoleransı olanlar için de uygun bir seçenek sunar.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre
Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kremalı Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Buğday Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Çorbası Tarifi ve Malzemeleri