Kesme Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Kesme Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kesme Çorbası: Geleneksel Bir Lezzet

Kesme çorbası, muhteşem lezzeti ve besleyici içeriği ile sizin ve misafirlerinizin favorisi olacak. Özel davet sofralarınızda hazırlayarak gönül rahatlığı ile misafirlerinize ikram edebilirsiniz. İçerisinde bol vitamin barındıran kesme çorbası, sağlığına dikkat eden kişiler için ideal bir alternatiftir.

Kesme Çorbası Malzemeleri

  • 1 su bardağı kesme hamur
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tane orta boy domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2,5 litre et ya da tavuk suyu
  • Tuz

Kesme Çorbası Nasıl Yapılır?

Kesme çorbasına ön hazırlık olarak, bir gece önceden yeşil mercimeği ıslatarak başlayın. Isladığınız mercimeği haşlamak için ufak bir tencereye alın ve yumuşayıncaya kadar kaynatın. Kaynayan mercimeğin kara suyunu süzün ve bol soğuk suyun altında durulayın.

Kuru soğanı yemeklik olacak şekilde küp küp doğrayın. Tereyağını uygun bir tencereye alarak eritin. Doğradığınız soğanı tereyağında şeffaf bir hal alana kadar kavurun. Kavrulan soğana tuz ve domates salçası ekleyerek 1-2 dakika kadar daha kavurun. Süzülmeye bıraktığınız mercimekleri kavrulan soğanın üzerine ilave ederek suyunu ekleyin. Su kaynadıktan sonra 1 su bardağı kesme hamuru ekleyin ve karıştırın. Üzerine karabiber ve nane ekleyerek bir iki taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.

Kesme çorbası servis için hazır. İncecik kıydığınız maydanozları çorbanın üzerine serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Kesme çorbası, Türk mutfağının geleneksel tariflerinden biridir. Özellikle kış aylarında sıklıkla tercih edilen bu çorba, besleyici içeriği ile soğuk havalarda enerji verir. Çorbanın içerisine ekleyeceğiniz et veya tavuk suyu, protein açısından zengin olmasını sağlar. Ayrıca, çorbanın içerisine ekleyeceğiniz sebzeler ile besin değerini daha da artırabilirsiniz. Kendi damak zevkinize göre baharat miktarını ayarlayarak, çorbanın lezzetini kişiselleştirebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Takat

20 Temmuz 2024 Cumartesi

Kesme çorbası gerçekten bu kadar lezzetli mi? Misafirlerime ikram ettiğimde herkesin beğeneceğinden emin olabilir miyim? Ayrıca, çorbanın içerisindeki vitaminler gerçekten bu kadar faydalı mı, özellikle kış aylarında tüketmek için mi tavsiye ediliyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Kesme çorbası gerçekten oldukça lezzetli bir çorbadır, Takat. Misafirlerine ikram ettiğinde büyük ihtimalle beğeni toplayacaktır. İçindeki malzemeler, özellikle sebzeler ve et suyu, zengin bir tat ve besleyici değer katar. Vitamin ve mineraller açısından da oldukça faydalıdır. Özellikle kış aylarında, vücudu sıcak tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek için tavsiye edilir. Bu nedenle kesme çorbasını gönül rahatlığıyla misafirlerine sunabilirsin.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütlü Patates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Patates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kelle Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kelle Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Maş Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Maş Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri