Maraş tarhanasıyla çorba nasıl hazırlanır?

Geleneksel Maraş tarhanasından nefis bir çorba yapmanın incelikleri bu rehberde bir araya geliyor. Tarhananın topaklanmadan kıvamını bulmasından, baharatlarla zenginleşen aromasına kadar her detay özenle ele alınıyor.

29 Ekim 2025

Maraş Tarhanası Çorbası Nasıl Hazırlanır?


Malzemeler:


  • 1 su bardağı Maraş tarhanası
  • 6 su bardağı su veya et suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça (domates veya biber)
  • Tuz, kırmızı pul biber, nane (isteğe bağlı)
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşamaları:


  • Tarhanayı bir kaseye alın, üzerine 1 su bardağı soğuk su ekleyerek topaklanmayacak şekilde ezin ve karıştırın.
  • Tencerede tereyağını eritin, salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurun.
  • Kalan suyu veya et suyunu tencereye ekleyin, kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan suya, hazırladığınız tarhana karışımını yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
  • Çorbayı kısık ateşte 15-20 dakika pişirin, ara sıra karıştırın.
  • Tuz ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  • İsteğe bağlı sarımsağı rendeleyip ekleyin, bir taşım kaynatın.
  • Sıcak servis yapın, üzerine nane ve pul biber serperek sunun.

Püf Noktaları:

  • Tarhanayı soğuk suyla ezmek, çorbanın topaklanmasını engeller.
  • Kıvamı koyu gelirse, su ekleyerek ayarlayabilirsiniz.
  • Et suyu kullanmak, çorbaya daha lezzetli bir tat katar.
  • Servis sırasında limon sıkmak, çorbaya ferahlık katabilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Keşkek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Keşkek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri