Pirinçli süt çorbası tarifi nasıl hazırlanır?
Lezzetli ve besleyici bir tatlı çorba olan pirinçli süt çorbası, hem sıcak hem de soğuk tüketilebilen pratik bir tariftir. Pirinç ve sütün uyumunu yansıtan bu nefis çorba, özellikle ramazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alır.
Pirinçli Süt Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 1 litre süt
- 4 su bardağı su
- 1 çay bardağı toz şeker (veya damak tadınıza göre ayarlayın)
- 1 paket vanilya
- 1 çubuk tarçın (isteğe bağlı)
- 1 tutam tuz
Hazırlanışı:
- Pirinci bol suyla yıkayın ve bir tencerede 4 su bardağı su ile birlikte haşlamaya başlayın.
- Pirinçler yumuşayıp suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
- Pirinçler piştikten sonra üzerine sütü ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayınca şekeri, vanilyayı ve bir tutam tuzu ekleyip karıştırın.
- Kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirerek kıvam almasını sağlayın. İsterseniz bu aşamada tarçın çubuğunu da ekleyip aromasının çorbaya geçmesini sağlayabilirsiniz.
- Çorba kıvamını aldıktan sonra ocaktan alın ve bir süre dinlendirin.
- Sıcak veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Üzerine tarçın serperek sunum yapmak lezzetini artıracaktır.
Not: Kıvamını beğenmezseniz, süt veya su ekleyerek ayarlayabilirsiniz. Şeker miktarını tatlılık tercihinize göre artırıp azaltabilirsiniz.
|