Şifa Deposu Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet bütün tavuk (kemikli, organik tercih edilirse daha iyi)
- 2 adet havuç
- 2 adet kereviz sapı
- 1 adet soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı himalaya tuzu (veya deniz tuzu)
- 2 litre su
- 1 avuç maydanoz
- 1 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Tavuğu büyük bir tencereye alın, üzerine suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra oluşan köpüğü bir kevgir ile alın.
- Havucu ve kerevizi iri parçalar halinde doğrayın, soğanı dörde bölün ve sarımsakları ezerek ekleyin.
- Zencefil, zerdeçal, karabiber, tuz ve defne yaprağını da tencereye ekleyin.
- Kısık ateşte tavuk iyice pişene ve suyu koyulaşana kadar 2-3 saat kadar pişirin.
- Pişen tavuğu tencereden alın, etlerini kemiklerinden ayırın ve tekrar suya ekleyin.
- Maydanozu ince ince doğrayıp çorbaya ekleyin, 5 dakika daha pişirin.
- Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine limon sıkabilirsiniz.
Şifa Özellikleri:
- Bağışıklık sistemini güçlendirir
- Soğuk algınlığı ve gribe karşı koruyucudur
- İltihap önleyici özelliktedir
- Kemik suyu sayesinde eklem sağlığını destekler
- Sindirim sistemini rahatlatır
Not: Çorbayı buzdolabında 3-4 gün saklayabilirsiniz. Daha yoğun bir şifa etkisi için 8-12 saat kadar kısık ateşte pişirebilirsiniz.
|