Şifa deposu tavuk çorbası nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan tavuk çorbası, hem besleyici özellikleri hem de şifa deposu niteliğiyle sofralarımızın baş tacı. Özellikle soğuk havalarda bağışıklığı güçlendiren bu tarif, geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor ve her kaşığında sağlık sunuyor.

28 Ekim 2025

Şifa Deposu Tavuk Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 adet bütün tavuk (kemikli, organik tercih edilirse daha iyi)
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kereviz sapı
  • 1 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı himalaya tuzu (veya deniz tuzu)
  • 2 litre su
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Tavuğu büyük bir tencereye alın, üzerine suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra oluşan köpüğü bir kevgir ile alın.
  • Havucu ve kerevizi iri parçalar halinde doğrayın, soğanı dörde bölün ve sarımsakları ezerek ekleyin.
  • Zencefil, zerdeçal, karabiber, tuz ve defne yaprağını da tencereye ekleyin.
  • Kısık ateşte tavuk iyice pişene ve suyu koyulaşana kadar 2-3 saat kadar pişirin.
  • Pişen tavuğu tencereden alın, etlerini kemiklerinden ayırın ve tekrar suya ekleyin.
  • Maydanozu ince ince doğrayıp çorbaya ekleyin, 5 dakika daha pişirin.
  • Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine limon sıkabilirsiniz.

Şifa Özellikleri:

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Soğuk algınlığı ve gribe karşı koruyucudur
  • İltihap önleyici özelliktedir
  • Kemik suyu sayesinde eklem sağlığını destekler
  • Sindirim sistemini rahatlatır

Not: Çorbayı buzdolabında 3-4 gün saklayabilirsiniz. Daha yoğun bir şifa etkisi için 8-12 saat kadar kısık ateşte pişirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Keşkek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Keşkek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri